Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo pentru 25 de județe. Meteorologii au emis cod galben de fenomene periculoase

Alertă meteo pentru 25 de județe. Meteorologii au emis cod galben de fenomene periculoase

Alertă meteo pentru 25 de județe

ANM a emis miercuri un Cod galben de ploi cu caracter torențial ce vizează 25 de județe. Potrivit meteorologilor, joi a mai fost emis un al doilea Cod galben de vreme rea ca va expira vineri, 10 octombrie la ora 10.00

Alertă meteo pentru 25 de județe. Meteorologii au emis cod galben de fenomene periculoase

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în zonele din 25 de județe. În intervalul 7 octombrie, ora 20.00- 8 octombrie, ora 10.00, vor avea loc ploi torențiale în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, în sudul Moldovei și al Transilvaniei. Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Conform specialiștilor, zonele afectate de fenomenele meteorologice sunt : Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. Mai mult, meteorologii ANM anunță că manifestările de instabilitate atmosferică vor avea loc temporar în sudul și sud-estul țării, iar în rest vor avea loc ploi moderate cantitativ, pe arii restrânse.

Cod galben de vreme rea

Totodată, Administrația Națională de Meteorlogie a mai emis un al doilea Cod galben de ploi torențiale ce va intra în vigoare începând de joi, 8 octombrie de la ora 10.00 până vineri, 9 octombrie, la ora 10.00. Va ploua cantitativ în Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse, în special în Moldova și la munte, unde cantitățile de apă vor depăși 50-70 l/mp.Astfel, județele vizate de ploile torențiale sunt: Argeş, Bacău, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Meteorologii avertizează că începând de astăzi, 7 octombrie, în Bucurețti cerul va fi mai mult noroc, temporar va ploua și sub formă de averse cu posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: