Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo de ultimă oră ! Meteorologii au emis cod galben de fenomene extreme

Alertă meteo de ultimă oră ! Meteorologii au emis cod galben de fenomene extreme

În cea mai mare parte a țării a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii anunță până când este valabil codul galben de instabilitate atmosferică. 

 

Care sunt zonele afectate

 

Meteorologii au emis, luni, o avertizare meteo de instabilitate atmosfercă în cea mai mare parte a țării. Avertizarea dată de meteorologici este valabilă până marți-seară. Va ploua în mare parte din țară, iar vântul va bate cu putere.  ”În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul şi nordul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei”, a transmis, luni, Admnistrația Națională de Meteorolgie (ANM).

Sursa citată a menționat, de altfel, că se vor constata intensificări ale vântului la munte, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor ajunge la 85-95 km/h, iar local și temporar, în vest și nord-est, rafalele vor ajunge la 50-60 km/h.

”Vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi izolat 50…60 l/mp”, a mai anunțat ANM.

Avertizarea ANM va intra în vigoare luni, la ora 15, și este valabilă până marți seară.

Fenomenele extreme vin după un weekend, în care au fost  până la 31 de grade în anumitereguni ale țării. Schimbarea bruscă de temperatură vine după ce temperaturile din weekend au fost foarte mari.  La malul mării, schimările vin după ce în weekend a fost înregistrată o maximă de 25 de grade Celsius. Și în Brașov, temperaturile au atins 27 de grade Celsius, iar în Iași maxima a fost de 26 de grade. Mai mult, schmbările bruște de temperatuă vin după ce ANM a anunțat pentru această săptămână, 5-12 , din luna octombrie, temperaturi mari pentru această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: