Redactia.ro
Home » Știri » Va ninge sau nu de Crăciun. Cum va fi vremea în decembrie

Va ninge sau nu de Crăciun. Cum va fi vremea în decembrie

GALERIE FOTO (2)

Mai este puțin până la sărbătorile de iarnă. Meteorologii spun că acestea vor fi unele friguroase. Luna decembrie va fi caracterizată de temperaturi mai ridicate decât în mod normal. Cum în ultimii ani nu prea mai ninge de Crăciun, datele ANM ne spun dacă ne vom bucura de zăpadă pe 25 decembrie.

Cum va fi vremea în decembrie

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar luna decembrie se anunță a fi una mai friguroasă decât ar trebuie să fie în mod normal. Meteorologii anunță temperaturi ridicate, dar și dacă vom avea în acest an, marcat de pandemie, zăpadă de Crăciun.

ANM a transmis datele meteo pentru toată luna decembrie. Astfel, în săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie, vom avea temperaturi mai mari decât cele obișnuite. Va fi destul de frig  în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest țării temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În regiuniel extracarpatice, precipitațiile vor depăși valorile normale, inclusiv în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării, precipitațiile vor fi unele normale. Doar în regiunile nord-vestice s-ar putea să fie unele necontrolate.

Săptămâna 7 – 14 decembrie: Și în această perioadă ne vom confrunta cu temperaturi mai mari decât în mod normal. În regiunile sud-estice s-ar putea să fie unele obișnuite lunii decembrie. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari în sud și la munte,  iar în rest, vor fi unele normale pentru ultima lună din an.

Săptămâna 14 – 21 decembrie: Temperaturile vor fi ridicate în toată țara. Așadar, va fi o săptămână foarte friguroasă, în schimb, precipitațiile vor fi unele normale pentru această perioadă, ar putea fi puțin necontrolate în regiunile sudice.

Cum va fi vremea de Crăciun

De Crăciun, în intervalul 21-28 decembrie, vremea va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale în toate zonele țării. Maximele vor urca spre 7 grade Celsius. În partea de sud a României, vor fi precipitații  mai mari, ar în rest vor fi apropiate de cele normale.

”Ultima săptămână din utima lună a acestei toamne arată o săptămână mai rece în cea mai mare parte a ţării. Obervăm abateri termice negative, mai mari de două grade la nivelul temperaturilor medii, în partea de vest, sud-vest, centrul ţării. De altfel, întreaga săptămână, începând de miercuri, joi şi vineri, vom întregistra temperaturi mult mai coborâte în depresiunile intramontane. Dacă în această dimineaţă am avut -12 grade Celsius la Miercurea Ciuc, miercuri, joi, vineri dimineaţă, e posibil să înregistrăm -14 grade Celsius, -12 grade Celsius în aproape toată zona depresiunulor intramontane. Temperaturile cele mai coborâte frecvent pe parcurul nopţilor şi dimineţilor, preponderent negative, inclusiv în Capitală, -4. Va fi mai rece miercuri, joi şi vineri dimineaţă. Practic, vom înregistra cele mai coborâte temperaturi de până în prezent în această toamnă”, a anunţat meteorologul Elena Mateescu.

Meteorologul mai precizează că sărbătorile trebuie să fie la fel de frumoase, chiar de va fi sau nu zăpadă.

”Indiferent unde ne aflăm putem să contăm că ne putem petrece sărbătorile în familie şi, chiar dacă va ninge sau chiar dacă va fi soare, spiritul românilor de a fi împreună de sărbători şi de a-şi petrece Crăciunul aşa cum ştiu de sute de ani contează cel mai mult. Şi noi suntem la datorie. Dacă apar schimbări semnificative cu siguranţă vor fi transmise în timp util”, a transmis Elena Mateescu, director general al ANM, într-un interviu acordat DC News.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: