Redactia.ro
Home » Știri » Noua uniformă a polițiștilor a stârnit reacții negative. Ce spune Marcel Vela

Noua uniformă a polițiștilor a stârnit reacții negative. Ce spune Marcel Vela

GALERIE FOTO (2) Noua uniformă a polițiștilor a stârnit reacții negative

Noua uniformă a polițiștilor a creat reacții negative, iar oamenii legii nu par deloc încântați de noua schimbare pe care Marcel Vela este dispus să o facă începând cu anul viitor. Totodată, se pare că cetățenii sunt de aceeași părere cu angajații Ministerului Administrației și Internelor.

Noua uniformă a polițiștilor a stârnit reacții negative. Ce spune Marcel Vela

Noua uniformă a polițiștilor a stârnit o serie de comentarii haioase. După ce ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat că oamenii legii vor avea o nouă uniformă începând cu anul viitor, angajații Ministerului Administrației și Internelor s-au declarat nemulțumiți de noile schimbări vestimentare. Ei bine, hainele au apărut, dar au început să apară comentariile negative. Cu toate că designerul susține că hainele îndeplinesc toate normele unei vestimentații moderne, iar vizibilitatea, ergonomia și alți termeni sofisticați au fost folosiți în descrierea noilor haine ale polițiștilor. Dar, reacția polițiștilor de la Interne a fost amuzantă. Liderul de sindicat, Florian Ioniță a publicat pe pagina sa de Facebook câteva imagini cu noua uniformă a poliției. La scurt timp au apărut și comentariile, iar cele mai multe au venit din partea agenților de poliție. „Angajații de la gaze. Cineva are tot interesul să-și bată joc de această instituție, cânva extrem de respectată”, a spus unul dintre prietenii virtuali ai polițistului. „Ce utilitate are buzunarul de pe piept și ce designer a venit cu această propunere strălucită?”, se întreabă alt utilizator de Facebook.

Noua uniforma a politistilor

Reacțiile reprezentanților Ministerului Administrației și Internelor

Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor au declarat că era necesară, iar hainele noi ale polițiștilor respectă cele mai înalte standarde. Mai mult, aceștia susțin că noua vestimentație o să-i protejeze pe oamenii legii de intemperiile meteo. Cetățenii sunt și ei șocați de noua schimbare, iar majoritatea dintre ei sunt de părere că noile haine seamnă cu a angajaților de la gaze. „ Groaznic, parcă sunt cei de la gaze. Fără personalitate. Care este diferența față de lucrătorii de la gaze?!! O uniformă trebuie să impună respect!”.

Mașinile de poliție au fost schimbate

Marcel Vela a decis să schimbe schema de culori a mașinilor Poliției Române. De la jumătatea anului, noile autospeciale ale oamenilor legii au fost colantate în culorile albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent. Astfel, design-ul este în concordonață cu al altor state din Uniunea Europeană, iar orice cetățean va putea recunoaște noul model. Ministerul de Interne a declarat că mașinile cu noul design sunt vizibile de la aproape 500 de metri, față de celelalte care se vedeau de la 200-300 de metri. „Autospecialele noi de Poliţie au fost recolantate în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea şi pe timp de ceaţă, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată. Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetăţenii să poată diferenţia autovehiculele Poliţiei Române de cele ale Poliţiei Locale„, se arata într-un comunicat al MAI. Așadar, în prezent mașinile Poliției se diferențiează mai clar de cele ale Poliției Locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: