Redactia.ro
Home » Știri » FOTO – Așa vor arăta noile mașini de poliție

FOTO – Așa vor arăta noile mașini de poliție

GALERIE FOTO (4) Noile mașini ale poliției

Noile mașini de poliție își schimbă culorile. Modificarea a fost anunțată către OSIM în luna mai, iar în curând pe teritoriul României, toate autoturismele ce aparțin poliției vor fi în albastru, galben și verde fosforescent. 

Cum arată noile autoturisme ale poliției române?

Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea și pe timp de ceață, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată. Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale, anunță poliția română printr-un comunicat.

Noul design este în concordanță cu cel al altor state membre UE. Orice cetățean va recunoaște acest tip de colant în Europa. Alăturat, anexăm fotografii cu autospecialele polițiilor din țările Uniunii Europene.

Conform programului de reînnoire a parcului auto al Poliţiei Române, poliţiştii beneficiază de noi autospeciale pentru realizarea operativă şi profesionistă a activităţilor specifice.

Noile autospeciale sunt necesare activităţilor de patrulare în vederea menţinerii ordinii, liniştii şi siguranţei publice, precum şi pentru deplasarea operativă şi intervenţia rapidă la solicitările cetăţenilor, dar şi în fluidizarea şi controlul traficului rutier. Poliţiştii le vor utiliza în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, atât în municipii şi oraşe ale judeţului, cât şi în mediul rural.

Autospeciale au rampe moderne de semnalizare, acustic şi optic, iar imaginea acestora este schimbată printr-o nouă colantare, foarte vizibilă şi uşor identificabilă. Astfel, mașinile cu noul branding sunt vizibile de la aproape 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri.

În urma negocierii în cadrul acordului-cadru cu producătorul Dacia Renault, s-au obținut dotări suplimentare față de pachetul initial, iar noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliția Română, fiind inclusă în prețul de achiziție al autospecialei.

Câți bani a costat investiția?

Vă reamintim că, la începutul lunii iunie a.c., la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost semnate acordurile de achiziţie şi furnizare a noilor autospeciale. Astfel peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan vor intra în dotarea Poliției Române și vor face parte din echiparea și dotarea permanentă a polițiștilor în desfășurarea misiunilor specifice.

Aproape 2.100 de autospecialele au fost deja distribuite către subunitățile și serviciile operative din țară, din mediul urban și rural, urmând ca până la finele anului 2020 să mai intre în dotarea polițiștilor alte 3.300 de autospeciale noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: