Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment pentru șoferii români! Amenzi între 1.000-2.000 de lei

Avertisment pentru șoferii români! Amenzi între 1.000-2.000 de lei

Avertisment pentru șoferii români

Avertisment pentru români! Șoferii români riscă amenzi de mii de lei chiar dacă au polița de asigurare plătită.

Conform AURSF șoferii vor fi amendați dacă nu prezintă în original pe hârtia poliță RCA.

Avertisment pentru șoferii români! Amenzi între 1.000-2.000 de lei

Potrivit Capital.ro, șoferii români vor primi amenzi între 1.000-2.000 de lei și vor rămâne fără certificatul de înmatriculare chiar dacă au plătit online asigurarea de răspundere civilă.

Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii Autorității de Supraveghere Financiară, să renunțe la această lege. Președintele Asociației Utilizatorilor de Servicii Financiare, a declarat pentru Digi24 că va fi nevoie de un proces amplu de modificare în domeniul polițelor RCA. Totodată, amendarea șoferilor care nu prezintă hârtie polița este o problemă urgentă.

O asemenea cerință aberantă afectează mii de șoferi. Vorbim de o situație în plină pandemie. Prezentarea documentelor către polițiștii rutieri reprezintă și un posibil risc de infectare. Trebuie să renunțăm la pix și hârtie cel puțin pentru cei care își permit asta”, a precizat Alin Iacob.

Reacția reprezentanților ASF

Potrivit ASF, s-a făcut deja demersurile necesare pentru modificarea normei, iar în 10 zile va fi aprobată forma finală.

ASF analizează modificarea normei 20/2017 privind RCA, iar la discuții participă și asociații reprezentative ale firmelor de asigurare, brokerilor, service-urilor auto, alături de alte asociații de consumatori și păgubiți.

De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește să schimbe regulile RCA. Modificările sunt importante mai ales pentru că vor avea un impact major asupra celor peste 6 milioane de șoferi asigurați în România.

Discuțiile de la ASF au loc în încercarea de a modifica legislația RCA, care implică și schimbarea legii 132/2017, care se află în desfășurare în Parlament.

Aceste schimbări ar fi necesare în condițiile declanșării procedurii de infrigement împotriva României și escaladării tensiunilor dintre firmele de asigurate și service-uri. Așadar, șoferii români vor trebui se asigure dacă au aceste acte în regulă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini