Rețetă de biscuiți de Crăciun. Sunt foarte festivi și foarte aspectuoși, iar copiii cu siguranță îi vor adora! Iată cum se prepară.
Biscuți de Crăciun. Cum se fac acești superbi biscuiți
Este o perioadă festivă, așa că de ce să nu facem inclusiv mâncarea să fie aspectuoasă? Este un moment prielnic cu biscuiții cu model de Crăciun, decorați în acest spirit și cu forme diverse.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a pregăti acești biscuiți:
100 g unt
100 g zahăr fin
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
275 g făină
Pentru decorat:
200 g zahăr pudra
3-4 lingurițe apă rece
2-3 picături colorant alimentar
biluțe colorate sau diferite ornamente
Reţetă pas cu pas. Cum se fac biscuiţii de Crăciun
Începem această reţetă prin a amesteca untul cu zahărul. Facem asta până în momentul în care obținem o cremă pufoasă și moale. După aceea, batem oul din lista de ingrediente cu esența de vanilie și îl turnăm peste crema de unt făcută anterior. Amestecăm aceste ingrediente până când obținem o cremă omogenă.
Când acest lucru este gata, începem să adăugăm puțin câte puțin din făină, până se formează un aluat moale. Răsturnăm aluatul pe o suprafață pe care am presărat făina în prealabil și apoi întindem aluatul. Acesta trebuie să aibă o grosime cam de un cm.
Când acest pas este gata, putem să trecem la formarea biscuiților. Pentru acest pas avem nevoie, cum este și evident, de forme specifice de Crăciun. Putem face brazi, stele sau chiar pe Moșul însuși. Dacă nu avem astfel de forme, putem face biscuiții și cu ajutorul unui pahar.
După ce i-am tăiat, așezăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Trebuie să scocem biscuiții noștri festivi la 190 de grade, pentru circa 8 sau 10 minute. Aceștia trebuie să capete o culoare aurie.
Ce avem de făcut pentru decorarea prăjiturilor
Pentru a decora prăjiturile, punem zahărul pudră într-un bol și apoi punem în el apă rece. Trebuie să avem o consistență de iaurt cremos.
După ce biscuiții noștri de Crăciun s-au răcit, putem să începem decorarea. Aici este momentul când ne putem lăsa imaginația să zboare. Glazura o punem într-o pungă și îi tăiem capătul, să avem un spațiu suficient să curgă, pentru a face un model frumos.



















