Redactia.ro
Home » Știri » Petre Roman, amintiri dureroase de la Revoluția din 89: „S-a tras în noi”

Petre Roman, amintiri dureroase de la Revoluția din 89: „S-a tras în noi”

GALERIE FOTO (6) Petre Roman, amintiri dureroase de la Revoluția din 89

Petre Roman, amintiri dureroase de la Revoluția din 89. Petre Roman a povestit momentele de groază petrecut în timpul Revoluției Române din 1989, în urma căreia 1.116 de persoane au murit. După 31 de ani de la Revoluția care s-a produs în preajma sărbătorilor de iarnă, fostul premier al României face dezvăluiri șocante.

Petre Roman, amintiri dureroase de la Revoluția din 89: „S-a tras în noi”

Petre Roman, amintiri dureroase de la Revoluția din 89. Pe 16 decembrie a început Revoluția în România, și s-a terminat chiar în ziua de Crăciun, în momentul în care Nicolae și Elena Ceaușescu au fost uciși. Pe 22 decembrie, președintele României era forțat de bucureștenii ieșiti în stradă să fugă cu elicopterul, iar cu puțin timp înainte ca acesta să fugă, instituțiile publice au fost atacate cu focuri de armă. Petre Roman a povestit amintirile dureroase de la Revoluția din 89. Fostul premier al României și-a adus aminte despre perioada în care 1.116 români au murit. De asemenea, medicii de la ambulanță au vorbit despre momentele dure la care au fost martori.

Petre Roman a vorbit pentru Aleph News despre momentele trăite la Revoluție. Acesta a rememorat momentele în care au fost surprinși în clădirea televiziunii, fiind obligați să se ferească, lipindu-se de pământ. „S-a tras asupra noastră în noaptea aia 22 spre 23 decembrie în biroul directorului televiziunii care era la etajul 11, atunci s-a tras intens asupra noastră, ne-am adăpostit aruncându-ne la pământ pur și simplu, și fiind deja sub sentimentul unei tensiuni majore.”, a spus acesta.

De asemenea, fostul premier al României a declarat că în acele momente nun știa dacă va supraviețui în fața teroriștilor. „Dimineață zilei de 23, devreme când s-a început să tragă atunci am plecat și Iliescu a plecat și câțiva am plecat împreună cu el. Am traversat pasajul la TVR care era plin de cioburi cu mare grijă, că ne gândeam că poate să tragă asupra noastră și ideea lui Iliescu a fost să mergem la MAN , ceea ce am și făcut”, a mai povestit Petre Roman.

Cum era atmosfera printe politicieni

Mai mult, Petre Roman a declarat că un lucru era sigur la acea perioadă, și anume că Nicolae Ceaușescu se afla la Târgoviște, într-o garnizoană militară.În ceea ce privește atmosfera de la acea vreme„Era o atmosfera foarte ciudată, confuză, obscură, că atmosfera lucrurile nu păreau de loc lămurite, un singur lucru era cert și anume că Ceaușescu era la Târgoviște într-o garnizoană militară, sub pază militară, deși sub control. Asta era punctul fix și cel mai important pentru toată lumea”, a spus fostul premier.

Revoluția din 1989 a fost formată dintr-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații care au avut loc în țară, între 16 și 25 decembrie 1989. Acest eveniment a dus la căderea regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu. Demonstrațiile au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu. Înainte de revoluție, toate țările est-europene trecuseră la democrație, iar România a fost singura țară care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii au fost uciși.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: