Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Ce monede s-au depreciat în raport cu leul

Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Ce monede s-au depreciat în raport cu leul

GALERIE FOTO (3) Curs valutar BNR 9 februarie 2021

Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Banca Națională a României a actualizat valorile pentru cursul valutar. Iată despre ce valori vorbim în ziua aceasta.
UPDATE
BNR actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8745
1USD-4.0247
1CHF-4.5065
1GBP-5.5449

Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Valorile principalelor monede

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi rata de curs valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până în acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR.

Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Valoarea unui euro

Euro este în scădere în ziua aceasta. Valoarea care i-a fost atribuită unui euro este de 4.8740 de lei, conform BNR. Scăderea înregistrată a fost de -0.0004 de lei.

Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Valoarea unui dolar american

Dolarul american este și el în scădere, potrivit datelor din ședința de luni. Valoarea acestuia a scăzut la 4.0514 de lei.

Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Valoarea unui franc elvețian

Francul elvețian este și el în scădere, conform BNR. Valoarea acestuia este de 4.4973 de lei, după deprecierea în raport cu leul.

Curs valutar BNR 9 februarie 2021. Valoarea unei lire sterline

Lira sterlină este în scădere în ziua aceasta. Valoarea ei este de 5.5475 de lei, după o scădere de -0.0245 de lei.

Ce rol are cursul de schimb valutar

Iată ce rol joacă schimbul valutar, conform guvernatorului BNR.

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice ge­ne­rale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatili­ta­tea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a mo­ne­dei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri dras­tice ale ratei dobânzii de politică monetară”, spune Mugur Isărescu.

Obiectivul BNR pentru perioada următoare

„Pentru perioada următoare, obiectivul imediat al Băncii Naţionale a României rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb al leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă. Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate”, a declarat Mugur Isărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: