Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » A abandonat școala la 12 ani, din cauza sărăciei. Acum este studentă la Medicină

A abandonat școala la 12 ani, din cauza sărăciei. Acum este studentă la Medicină

GALERIE FOTO (2)

O tănără dintr-un sat din Vaslui are o poveste de viață care poate fi un exemplu pentru cei din jur. Orfană și cu o situație precară, fata a abandonat școala la doar 12 ani, dar cu un mare regret. Preotul din localitate i-a fost într-o zi colac de salvare, după trei ani în care a stat acasă. Ea a reluat cursurile, s-a ambiționat și a învățat mai mult, încât acum este studentă la Medicină.

A abandonat școala la 12 ani, din cauza sărăciei. Acum este studentă la Medicină

Paraschiva Apostol din satul Paparnița, județul Vaslui, are o poveste de viață impresionată. La doar 12 ani a fost nevoită să renunțe la școală, din cauza sărăciei. Timp de trei ani a stat acasă, cu sora ei, ambele fiind orfane de tată. Într-o zi, preotul din localitate a ajutat-o pe Paraschiva să reia școala, iar mai târziu ea a intrat la Facultatea de Medicină cu o medie mare chiar, 9, 40, informează Adevărul.

Revenirea la școală nu i-a fost ușoară, deoarece colegii au marginalizat-o, mărturisește Paraschiva.

”Am avut neşansa să ajung într-o clasă cu copii care nu m-au primit tocmai bine, mulţi dintre ei de bani gata, care nu vorbeau cu oricine. M-am simţit marginalizată şi nu am reuşit să ma acomodez. Într-a V-a eram a treia din clasă, ori în noul loc eram cam pe la mijloc, spre coadă. Nu făceam faţă, nu aveam cu cine să discut, părinţii nu m-au înţeles. Dintr-a VII-a nu m-am mai dus deloc, am stat trei ani acasă”, povestește Paraschiva.

Image result for paraschiva apostol

Studenta este orfană de tată

Studenta mai spune că preotul Vasilică Mihai a impulsionat-o să învețe mai mult. El a promis mamei sale, surorii sale și ei că le va construi o casă dacă se vor apuca de școală. Asta pentru că și sora sa mai mică a abandonat școala.

”Aveam aproape 17 ani când a murit tata şi a venit părintele şi ne-a spus că ne va construi casă, dacă ne vom reapuca de şcoală“, povesteşte Paraschiva.

Image result for paraschiva apostol

Astfel că Paraschiva a repetat clasa a IV-a la Şcoala „Mihai David“ din Negreşti. Un mai târziu, în clasa a V-a, avea să fie printre cei mai buni elevi din clasă. S-a ținut de carte până când a intrat la liceu și l-a terminat. BAC-ul nu l-a luat din prima, deoarece a picat la matematică. Nu s-a lăsat și l-a mai dat încă o dată și a reușit să-l treacă cu brio. Preotul a îndemnat-o să încerce la Medicină, după absolvirea liceului, deși ea voia inițial la Școala Postliceală.

„Părintele m-a întrebat de ce nu încerc la Medicină. Dar el mi-a spus aşa, probabil mai în glumă, însă eu am început să visez. Ştiam însă că nu este admis orcine la Medicină, dar mi-am zis să încerc. Chimie am făcut pregătire cu doamna preoteasă, ea ştia din liceu, dăduse şi la Bacalaureat. M-a luat practic de la zero“, explică Paraschiva.

La Facultatea de Medicină din Iași nu a reușit să intre din prima, așa că au urmat alte ore de pregătire, timp de un an. Anul următor a fost admisă, iar preotul și preoteasa din sat i-au promis că o vor sprijini în continuare financiar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: