Redactia.ro
Home » Știri » A fost activat planul roșu de urgență la Sibiu: Un autocar cu 56 de pasageri s-a ciocnit cu un camion

A fost activat planul roșu de urgență la Sibiu: Un autocar cu 56 de pasageri s-a ciocnit cu un camion

Un grav accident rutier a avut loc luni dimineață în județul Sibiu, implicând un autocar cu 56 de pasageri și un camion. Incidentul a declanșat activarea planului roșu de intervenție, având în vedere numărul mare de persoane afectate și gravitatea situației.

A fost activat planul roșu de urgență la Sibiu

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, accidentul s-a produs în jurul orei 08:24. Autocarul, care transporta 56 de pasageri, s-a ciocnit frontal cu un camion. Impactul a fost deosebit de violent, rezultând în rănirea gravă a șoferului autocarului, care a rămas încarcerat în urma coliziunii.

„În accident sunt implicate un autocar în care ar fi 57 de persoane şi un autocamion. Din primele informaţii şoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acţionat pentru extragerea lui. Acesta este inconştient şi a fost preluat de medicii prezenţi la faţa locului”, a anunțat ISU Sibiu.

Intervenție de urgență la fața locului

Planul roșu de intervenție a fost activat imediat, mobilizând o vastă resursă de echipaje de urgență. La fața locului au fost trimise:

Trei echipaje SMURD, dintre care unul cu medic; o autospecială de descarcerare; o autospecială de transport personal și victime multiple; o autospecială de stingere; șase ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic. De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD pentru a facilita transportul rapid al victimelor la spital, potrivit Digi24.

Toate cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate în siguranță și au fost supuse evaluărilor medicale pentru a determina gravitatea rănilor suferite. Din fericire, nu au fost raportate alte persoane încarcerate în urma accidentului.

Situația victimelor

Șoferul autocarului, grav rănit și în stare de inconștiență, a fost extras de echipajele de descarcerare și preluat de echipa medicală. Celelalte victime au suferit diverse răni și au fost extrase din vehicul. Autoritățile investighează în prezent cauzele exacte ale accidentului.

Accidentul a stârnit o reacție promptă din partea autorităților locale și a serviciilor de urgență, care au demonstrat o coordonare eficientă în gestionarea situației de criză. De asemenea, accidentul a atras atenția asupra importanței măsurilor de siguranță în transportul de persoane și a necesității unei vigilențe sporite pe drumurile publice.

Sursa foto: Digi24

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: