Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut și în ce zonă a țării s-a produs

A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut și în ce zonă a țării s-a produs

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), România a fost zguduită din nou de un cutremur în această dimineață. În ultima perioadă, seismele au devenit mai frecvente și au provocat panică printre români. Iată ce magnitudine a înregistrat acest cutremur și unde s-a produs!

A fost cutremur în România

Deși în ultimele zile a fost o perioadă de liniște, un nou cutremur a lovit țara noastră acum puțin timp în această dimineață.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că în această dimineață, la ora 06:13:32 (ora locală a României), a avut loc un nou cutremur în zona seismică Vrancea, Buzău.

Magnitudinea acestui seism a fost de 3,6 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost la o adâncime de 141,7 kilometri. Cutremurul s-a simțit în apropierea următoarelor orașe din România: la 55km NV de Buzău, 59km SE de Sfântu-Gheorghe, 60km E de Brașov, 68km V de Focșani, 68km NE de Ploiești și 96km NE de Târgoviște.

Val de cutremure în România

În zilele trecute, mai exact pe data de 22 aprilie, România a fost lovită de o serie de cutremure care au stârnit teamă în rândul oamenilor. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), primul cutremur din acea zi a avut loc la ora 06:02:52 (ora locală a României) și a avut o magnitudine de 2,3 grade pe scara Richter, survenind la o adâncime de 15 kilometri.

Al doilea cutremur, produs la ora 10:06:59 (ora locală a României), a fost mai puternic și a înregistrat o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter, la o adâncime de 16,4 kilometri.

Celelalte două seisme care au urmat au fost replicați ai primelor două și s-au produs la orele 10:10:31 și 10:23:37, înregistrând magnitudinile de 2,8 și respectiv 2,7 grade pe scara Richter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: