Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! În ce zonă a țării a avut loc

A fost cutremur în România! În ce zonă a țării a avut loc

Cutremur în România noaptea trecută

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter a avut loc, vineri după-amiază, în județul Buzău. Seismul a avut o adâncime de 140 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în Buzău

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter a avut loc, vineri, la ora 14:30 în județul Buzău. Seismul a avut o adâncime de 140 de kilometri și s-a făcut simțit și în alte zone ale țării, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a simțit și în rașov (70 kilometri), Ploiești (81 kilometri), Bacău (112 kilometri), Brăila (121 kilometri), Galați (121 kilometri), București (133 kilometri).

Când vom avea un cutremur mare în România

Sunt tot mai multe cutremure, în ultima perioadă, de magnitudini mici. Însă, mulți oameni se tem că acestea ar fi periculoase și că ne-am putea aștepta la o tragedie asemeni celei din 77. Seismologul Gheorghe Mărmureanu spune cât de perciculose sunt aceste seisme mici.

Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deaorece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.

În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Cutremur de 8 grade în România?

Cu toate că până în 2040 România nu ar mai putea fi lovită de un cutremur major, directorul onorific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului spune că următorul cutremur care va avea loc la noi în țară va fi unul asemeni celui din 1802. Mai exact, va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade. El se va întinde de la Moscova la Cairo, mai exact pe toată Europa.

(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Deși în anul 1802 nu au fost victime, nu același lucru s-ar putea întâmpla și în actualitate. Asta pentru că blocurile din România nu au aceeași construcție ca în secolul XIX, când

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus Mărmureanu.

Totodată, Mărmureanu a mai precizat că seismul din 1802 s-a simţit la Moscova şi la Cairo, iar la Moscova a deplasat bănci de piatră pe orizontală. Viitorul cutremur din România va fi precum un corn răsturnat , suprafața fiin Europa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: