Redactia.ro
Home » Sport » A fost oprită să piloteze în Formula 1! Ce i s-a cerut să facă!

A fost oprită să piloteze în Formula 1! Ce i s-a cerut să facă!

GALERIE FOTO (7) femei Formula 1, Emma Kimilainen , Lella Lombardi

Emma Kimilainen, pilot în W Series ar fi putut fi una dintre puținele femei care ar fi putut alerga în Formula 1. În urmă cu 10 ani a fost însă oprită. A primit o propunere pe care a refuzat-o.

Potrivit Marca, în urmă cu 10 ani, finlandeza a primit o propunere de a poza într-o revistă pentru bărbați. În acel moment, Emma Kimilainen era în negocieri cu echipa americană Indy Lights. Pentru a putea concura în Formula 1, i s-a cerut să accepte propunerea de a poza. Emma a refuzat așa că nu a mai semnat contractual cu echipa americană.

„Inițial era vorba despre fotografii în bikini, pe care le-am acceptat, dar apoi au spus că trebuie să fie topless. Am întrebat ce se întâmplă, iar în final mi-am dat seama că sponsorul respectiv este de fapt o cunoscută revistă pentru bărbați”, a declarat Emma Kimilainen la Shikaani Formula 1 Podcast, preluată de Marca.

Finlandeza nu a renunțat la pasiunea sa concurează încă în W Series.
După interviul acordat, pilotul a vorbit și pe contul său de twitter despre ceea ce s-a întâmplat în umră cu 10 ani. Aceasta spune că acum lucrurile s-au schimbat radical în sporturile cu motor și femeile și bărbații au aceleași șanse.

„Sprijinul pe care l-am primit m-a lăsat fără cuvinte. Este incredibil de greu să spui astfel de lucruri, deoarece nu vrei să îți afecteze negativ cariera. Nu sunt un om care să se plângă. Călătoria mea nu s-a terminat încă. Să înceapă cursa!”, a încheiat Kimilainen.

Femei în Formula 1

Din 1950 și până acum, 5 femei au alergat cel puțin într-o cursă de Formula 1, deși doar două din ele s-au calificat și au intrat în cursa propriu-zisă. Femeia cu cele mai multe participări la Mari Premii este Lella Lombardi, cu 17 intrări și 12 starturi.
Desire Wilson este singura femeie care a câștigat o cursă de Formula 1, de orice tip. Pe 7 aprilie 1980 ea a câștigat cursa de la la Brands Hatch din cadrul British Aurora F1 series. În urma acestei performanțe, o tribună de la Brands Hatch a fost denumită în cinstea ei. Celelalte femei care au concurat au fost Maria Teresa De Filippis, Divina Galica și Giovanna Amati. Alte femei piloți au evoluat pentru echipele din Formula 1 în testări și dezvoltarea capacităților. Williams a semnat de curând un contract cu Susie Wolff. María de Villota a fost pilot de teste la Marussia F1. În 2012 a avut însă un accident, iar în 2013 a murit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: