Redactia.ro
Home » Sport » Lewis Hamilton, pentru a șasea oară campion mondial!

Lewis Hamilton, pentru a șasea oară campion mondial!

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton a devenit pentru a șasea oară campion mondial la Formula 1. Marele premiu de Formula 1 al Statelor Unite a fost câștigat de pilotul finlandez Valtteri Bottas.

Britanicul, Lewis Hamilton de 34 de ani este din nou campion în Formula 1. A terminat pe 2, Marele Premiu al Statelor Unite, și i-a fost suficient pentru a lua al șaselea titlu al carierei și cel de-al treilea consecutiv. Cursa a fost câștigată de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, care please și din pole position. Locul trei pe podium a fost ocupat de Max Verstappen, iar Charles Leclerc a terminat cursa al patrulea. În puncte au mai încheiat Albon, Ricciardo, Norris, Sainz, Hulkenberg și Kvyat.

“Mă bucur că am câștigat. Sunt pregătit să continui să fac curse bune”, a declarat Lewis Hamilton.

Strategie câștigătoare

La începutu cursei de pe circuitul din Austin, Lewis Hamilton a avut 74 de puncte înaintea lui Bottas în clasamentul piloților. Britanicul a început cursa din Statele Unite de pe locul 5, iar o clasare în preajma podiumului i-ar fi garantat oricum titlul. Campionul mondial a făcut însă totul pentru a se clasa cât mai sus. A ales să facă o singură oprire la boxe pentru a forța cât mai mult. A profitat de intrările la boxe ale lui Bottas și Verstappen și a ajuns pe locul 3, apoi pe 2. Cu șase titluri mondiale în palmares, Hamilton a devenit al doilea cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1. Doar Michael Schumacher îl depășește.

Citește și: Rapid, umilită de ultima clasată! Suporterii îi cer demisia lui Daniel Pancu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: