Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » A fost uimit de ce a văzut pe iarbă, dar când și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, a rămas șocat: ”Sunt vii?”

A fost uimit de ce a văzut pe iarbă, dar când și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, a rămas șocat: ”Sunt vii?”

GALERIE FOTO (3)A fost uimit de ce a văzut pe iarbă, dar când și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, a rămas șocat: ”Sunt vii?”

Incendiile pot fi unele dintre cele mai catastrofale evenimente din lume. Focul mistuie totul, iar oamenii își pierd chiar și viețile în încercarea de a-l stinge sau a-i salva pe ceilalți. 

A fost uimit de ce a văzut pe iarbă, dar când și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, a rămas șocat: ”Sunt vii?”

Anul 2017 a adus o tragedie imensă Portugaliei, asta după ce un incendiu puternic a ucis 64 de oameni și aproape 50 au fost răniți. Deși mii de pompieri au făcut tot ce le-a stat în putință, se pare că incendiile au continuat să izbucnească în alte zone din cauza căldurii.

Incendiile din Portugalia au devastat 442.000 de hectare de vegetație de la începutul lunii ianuarie și până la sfârșitul lunii octombrie, stabilind astfel un nou record istoric. Potrivit statisticilor oficiale în domeniu, ce datează din 1980, precedentul record a fost stabilit în 2003, cu 426.000 de hectare incendiate. Însă anul 2017 a fost marcat, în special, de cele mai devastatoare incendii de padure din istoria tarii, care au făcut 64 de morți în iunie si alte 45 de victime în octombrie.

A fost uimit de ce a văzut pe iarbă, dar când și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, a rămas șocat: ”Sunt vii?”

Aceste incendii, care au devastat 177.000 de hectare de padure și 265.000 de hectare acoperite cu vegetație de mici dimensiuni, au fost stimulate de condiții climatice deosebit de nefavorabile, marcate de o secetă severă și, pe alocuri, extrema, care a afectat în continuare peste 80% din teritoriul portughez.

În primele 10 luni ale anului, pompierii au trebuit sa participe la operațiuni ce vizau stingerea unui numar de 16.900 de focare de incendii. În aceeasi perioadă a anului trecut, numarul focarelor de incendii a fost de 12.782.

Tot atunci, o imagine a devenit virală după ce un bărbat a observat pe iarbă mai mulți pompieri întinși. Acesta a surprins perfect modul în care pompierii lucrează neîntrerupt pentru a-i ajuta pe civili și pentru a salva vieți. Dacă la început el a crezut că sunt morți, și-a dat seama ulterior că de fapt ei au fost foarte epuizați.

Pompierii au leșinat pe iarbă de la epuizare

Fotografia a fost postată pe Facebook de către un pompier, Pedro Bras, el și-a arătat colegii care au obosit atât de tare stingând incendiul din Pedrógão Grande, încât pur și simplu au leșinat pe iarbă. Imaginea s-a răspândit peste tot în lume. Un număr de 13 pompieri epuizați au stat pe iarbă pentru o pauză de 25 de minute.

”După o zi plină și o noapte întreagă muncită, ne-am odihnit în sfârșit timp de 25 de minute. Se poate vedea aerul, care este de fapt fum”, a scris Pedro pe Facebook, alături de imagine.

A fost uimit de ce a văzut pe iarbă, dar când și-a dat seama ce se întâmplă de fapt, a rămas șocat: ”Sunt vii?”

Oameni din toate colțurile lumii și-au arătat recunoștința pentru pompieri, cineva chiar a scris: ”Acești pompieri sunt dispuși să își riște viețile pentru niște salarii atât de mici”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: