Redactia.ro
Home » Știri » A mers la mare, la Vama Veche, în septembrie, sperând că va fi mai ieftin. Dar, când a văzut nota de plată de la restaurant, s-a ENERVAT!

A mers la mare, la Vama Veche, în septembrie, sperând că va fi mai ieftin. Dar, când a văzut nota de plată de la restaurant, s-a ENERVAT!

Deşi luna septembrie 2023 se anunţa că vine cu preţuri mai decente pe litoral, iată că nu peste tot se întâmplă aşa. Cel puţin la Vama Veche, tarifele au rămas ridicate.

O turistă a postat pe o rețea de socializare cât a plătit pentru un prânz de două persoane în Vama Veche.

194 lei pentru un prânz banal

Pentru un prânz, în care s-a servit carne de pui cu cartofi, salate și două limonade, nota de plată a fost de 194 de lei. Era de așteptat ca prețurile pe litoral să scadă după 15 august, dar ele au rămas destul ridicate chiar și la început de septembrie.

Programul “Litoralul pentru toţi”, a ajuns la ediţia cu numărul 42, se derulează în perioada 1 – 30 septembrie 2023 şi se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extra-sezon.

Publicarea notei de plată ridicate a generat un val de comentarii, printre care: ”Nu ne mai vindem rinichi pentru un telefon, ci pentru o masă în Vama Veche”.

Au promis ieftiniri, în toamnă

”Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediţia de toamnă a programului “Litoralul pentru toţi”, prin care românii se pot caza în hotelurile si pensiunile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 35 de lei pe noapte.

Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, majoritatea hotelurilor din acest program păstrând tarifele de anul trecut”, anunţă FPTR.

Conform estimărilor FPTR, peste 40.000 de turişti ar putea beneficia de tarife reduse pe litoral în luna septembrie.

În programul „Litoralul pentru Toţi”, tariful pentru o noapte de cazare începe de la 35 de lei pe noapte, pentru o persoană, cel mai ieftin pachet, fără masă, putând fi achiziţionat la un hotel de 2 stele din staţiunea Eforie Nord, dacă se achiziţionează un sejur de minim 5 nopţi.

În acest program s-au înscris hoteluri de 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turişti.

„Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în vârf de sezon şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc încă o vacanţă pe litoral.

Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii”, a adăugat reprezentantul FPTR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: