Redactia.ro
Home » Știri » A murit comentatorul sportiv Ion Ghițulescu. Realizatorul emisiunii „Fotbal minut cu minut” avea 91 de ani

A murit comentatorul sportiv Ion Ghițulescu. Realizatorul emisiunii „Fotbal minut cu minut” avea 91 de ani

GALERIE FOTO (3)

Ion Ghițulescu, una dintre vocile emblematice din lumea radioului a jurnalismului sportiv, s-a stins din viață, joi seară. Celebrul comentator sportiv avea 91 de ani și era bolnav de mai multă vreme.

A murit comentatorul sportiv Ion Ghițulescu. Realizatorul emisiunii „Fotbal minut cu minut” avea 91 de ani

A murit, joi seară, Ion Ghițulescu, realizatorul emisiunii ”Fotbal minut cu minut” de la  Radio România Actualităţi. Vestea decesului a fost dată de unicul său fiu, Bogdan, pentru gsp.ro. Potrivit spuselor acestuia, Ion Ghițulescu s-a stins din viață acasă, așa cum și-a dorit și va fi înmormântat la Cimitirul Izvorul Nou.

„Din păcate aşa este. Tata s-a stins. A murit acasă, aşa şi-a dorit. Era bolnav de mai mulţi ani, avea şi o vârstă. Dumnezeu să-l ierte! Vom stabili în scurt timp toate detaliile, dar probabil o să fie înmormântat acolo unde şi-a dorit, la Cimitirul Izvorul Nou.”, a transmis Bogdan sursei menționate anterior.

ion ghitulescu la radio

Foto: Ion Ghițulescu

Cine a fost, mai exact, Ion Ghițulescu

Ion Ghițulescu s-a născut pe data de 27 august, în 1930, la București. Este considerat unul dintre cei mai buni comentatori de radio pe care i-a avut România. În trecut, a practicat sporturi precum baschet și rugby. Copilăria și-a petrecut-o în zona Obor a Capitalie, în apropiere de stadionul unui club legendar și obișnuia să mai joace fotbal, pe stradă, cu Ozo.

Ion Ghițulescu a avut o problemă cu Partidul Comunist. I s-a interzis să mai urmeze Facultatea de Chimie, după ce voia să urmeze studiile aici. De altfel, Partidul Comunist i-a închis tatăl după gratii, iar mai târziu Ion Ghițulescu a decis să urmeze o carieră în jurnalism.

În anul 1954, Ion Ghițulescu a terminat Facultatea de Ziaristică din Bucureşti. Încă din perioada facultății a început să lucreze. În anul 1951, a ajuns reporter sportiv la Radiofuziunea Română, unde a realizat și prima emisiune de sport, pe bandă de magnetofon.

„În 1951 am făcut prima emisiune de sport înregistrată pe bandă de magnetofon, „Cu microfonul printre sportivi”. Lumea era înnebunită după emisiuni înregistrate, fiindcă nu se mai făcuseră. La un moment dat am înregistrat un antrenament al canotorilor. Se dădea atât de multă importanță elementului sonor, că am înregistrat scârțîitul pașilor pe nisip când canotorii scoteau bărcile din magazie și le duceau pe malul Snagovului”, spunea Ion Ghițulescu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, din 2015.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: