Redactia.ro
Home » Știri » A murit Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii. Politicianul a pierdut lupta cu o boală incurabilă

A murit Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii. Politicianul a pierdut lupta cu o boală incurabilă

Daniel Barbu, fost ministru

Daniel Barbu, fostul ministru al culturii, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, pierzând lupta împotriva cancerului, una dintre cele mai devastatoare boli ale secolului.

Născut în 1958, Daniel Barbu a parcurs o bogată și impresionantă carieră academică și profesională. În 1976, a absolvit Liceul Nicolae Bălcescu din București (astăzi Colegiul Național Sfântul Sava), urmând apoi să obțină o licență în istoria artei la Institutul de Artă din București în 1980.

A urmat o continuă și intensă dezvoltare academică, obținând un doctorat în istorie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în 1991. Între anii 1991 și 1993, a studiat teologia la Universitatea din Fribourg, Elveția, și a devenit auditor la Școala de Înalte Studii în Științele Sociale din Paris. Ulterior, în 1999, a obținut un al doilea doctorat în filosofie la Universitatea din București.

Carieră impresionantă pentru fostul ministru

În cariera sa profesională, Daniel Barbu și-a dedicat multe dintre anii săi Muzeului de Istorie și Artă al Municipiului București, unde a lucrat ca muzeograf între 1981 și 1986, și la Oficiul pentru Patrimoniul Cultural. Între 1987 și 1998, a fost cercetător științific la fostul Institut de Studii Sud-Est Europene al Universității din București, acum parte a Academiei Române.

A devenit apoi conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității din București între 1993 și 1996. Din 1997, a fost numit profesor de științe politice la aceeași universitate printr-un ordin al ministrului educației. În 1999, a fost desemnat conducător de doctorat în științe politice, iar în 2007 a fost confirmat în această poziție de ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini