Redactia.ro
Home » Știri » A murit Fathi Taher, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri. Multimilionarul avea 73 de ani

A murit Fathi Taher, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri. Multimilionarul avea 73 de ani

A murit Fathi Taher, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri. Multimilionarul avea 73 de ani

Unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România, Fathi Taher, a murit. Fostul patron al echipei de fotbal Rapid București avea 73 de ani.

A murit Fathi Taher, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri. Multimilionarul avea 73 de ani

Fathi Taher a murit într-un spital din Istanbul. Omul de afaceri fusese diagnosticat cu cancer la colon. Înmormântarea va avea loc în Iordania, într-un cimitir din Amman, scrie gandul.ro.

Fathi Taher se afla pe lista celor mai bogate persoane din România, cu o avere estimată la 300 de milioane euro. Fostul patron al echipe de fotbal Rapid București a avut afaceri în industrie, turism şi imobiliare, printre care Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott din Capitală, AIG România, fabrica de ciocolată Kandia și fabrica Griro.

În anul 2008, Fathi Taher a bătut palma cu George Copos pentru 60% din acțiunile Rapidului. După doar câteva luni, însă, Taher și-a anunțat retragerea susținând că a pierdut banii investiți. Inițial, Fathi Taher a fost acționar minoritar la compania Orizont din Predeal, care deținea – pe lângă hotelul Orizont din Predeal – și hotelul Trei Brazi din aceeași stațiune.

În urma unor dispute cu acționarul majoritar al companiei – SIF Transilvania – multimilionarul și-a cedat acțiunile de la compania Orizont și a primit în schimb pachetul majoritar la Trei Brazi.

A fost primul afacerist străin care a investit în fotbalul din România

Multimilionarul iordanian a fost unul dintre primii afaceriști din străinătate care au investit în fotbalul românesc. Acesta a preluat în 2008 60% din acțiunile clubului Rapid, după îndelungi serii de tratative cu George Copos.

Aventura sa din Giulești a fost una de scurtă durată: a irosit sume importante de bani în transferuri care nu au confirmat, dar și într-un antrenor modest, Jose Peseiro. „Farmecul vieții” nu i-a priit iordanianului, care a plecat după doar câteva luni, la conducerea clubului revenind George Copos.

Taher a investit 8 milioane de euro la Rapid, bani pe care nu i-a mai recuperat niciodată. Peste ani, George Copos avea să declare că acel episod a adus numai necazuri echipei şi nu a ratat niciodată ocazia să spună că managementul prost din 2008 aproape că a scufundat Rapidul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: