Redactia.ro
Home » Știri » A murit încă un pacient care a supraviețuit incendiului de la ATI Piatra Neamț. A mai rămas un singur supraviețuitor

A murit încă un pacient care a supraviețuit incendiului de la ATI Piatra Neamț. A mai rămas un singur supraviețuitor

Încă un pacient care a supraviețuit incendiului care a cuprins Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ a murit la spitalul mobil de la Leţcani din judeţul Iaşi, acolo unde fusese transferat în urma nenorocirii.

Încă un pacient care se afla în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ în momentul izbucnirii incendiului de proporții care a avut loc pe 14 noiembrie a murit la spitalul mobil de la Leţcani din judeţul Iaşi, unde fusese transferat de urgență, alături de toți ceilalți supraviețuitori.

Din cei şase pacienți aduşi la Iași de la Spitalul din Piatra Neamţ, doar unul se mai află în viaţă, starea acestuia fiind una gravă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, miercuri după-amiază, că a murit încă un pacient dintre cei care au fost transferaţi la Leţcani în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.

În prezent, în spitalul mobil de la Leţcani din județul Iași mai este internat un singur pacient transferat de la Spitalul din Piatra Neamţ. Din ultimele informații, starea ultimului supraviețuitor al incendiului de la ATI Poatra Neamț este în continuare gravă.

„Până acum am îngrijit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi aproape 4.000 de pacienţi, iar 500 dintre ei provin din alţe judeţe. Din nefericire unii au decedat, aşa cum s-a întâmplat cu încă un pacient adus de la Neamţ. Mai îngrijim doar un bolnav din acest grup de pacienţi transferat la noi. Nici unul nu avea arsuri, erau infectaţi cu COVID, fiind în stare foarte gravă”, a spus medicul Carmen Dorobăţ, potrivit News.ro.

În 14 noiembrie, în Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ a izbucnit un incendiu, iar zece persoane au murit. Şase pacienţi aflaţi la ATI au fost transferaţi la Leţcani, întrucât secţia nu mai putea fi folosită.
Ulterior, la spitalul de la Leţcani, județul Iași, au decedat în total cinci dintre pacienţii care se aflau în secţie, fără să fi fost răniţi în incendiu.