Redactia.ro
Home » Știri » A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. Era sora mai mică a actriței Tamara Buciuceanu

A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. Era sora mai mică a actriței Tamara Buciuceanu

GALERIE FOTO (2) A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu.

A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. Sora mai mică a regretatei artiste Tamara Buciuceanu s-a stins din viață, sâmbătă. Iulia Buciuceanu a fost prim solistă a Operei Române din București în perioada 1952-1983.

A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. Era sora mai mică a actriței Tamara Buciuceanu

Ministerul Culturii a făcut un anunț trist, sâmbătă, după-amiază. Sora mai mică a Tamarei Buciuceanu, Iulia, s-a stins din viață. Mezzosoprana Iulia Buciuceanu a fost prim solistă a Operei Române din București . „O zi neagră pentru cultura românească… Odihnă veşnică, Iulia Buciuceanu!”, transmite Ministerul Culturii, într-o postare pe pagina de Facebook.

Iulia Buciuceanu a fost indrumată de mama ei să facă canto, iar studiile de Conservator le-a făcut la Iași cu Grigore Magiari și Mansi Barberis după care le-a continuat la Bucurețti cu profesorul Petre Ștefănescu Goangă. IUlia, sora mai mică a Tamarei Buciuceanu a fost angajata incă din studentie a Operei Române din București unde a desfășurar o importantă carieră artistică națională și internațională.

Aceasta a fost mezzosoprană ale unui vast repertoriu universal, fiind devotată repertoriului românesc din care a interpretat multe roluri din opere, unele în premieră absolută. Talentul, muzicalitatea și temperamentul artistic i-au permis acesteia să repurteze mari succese atât in rolurile dramatice cât și în cele comice. Iulia Buciuceanu a avut turnee in Rusia, Bulgaria, Iugoslavia, Grecia, Turcia, Ungaria, Germania, Franța, Italia și Austria. A fost căsătorită cu actorul George Constantin, iar fiul lor a devenit actor, Mihai Constantin. „Referindu-mă la realitățile social-economice, trăiesc prost. Familia însă mă ajută să trec senină peste tot ce înseamnă lipsuri, indolență, dezinteres față de oameni și, în mod special, față de oamenii de artă. Matei și Maria, nepoții mei, sunt împlinirea mea supremă! Iar cel mai mare regret este că George, soțul meu, nu s-a putut bucura de ei! La 20 de ani iubeam muzica, la 40 de ani o iubeam de două ori mai mult, iar acum iubesc VIAȚA. (…) Cele mai frumoase amintiri, pe care le-aș retrăi oricând, sunt căsătoria cu George, soțul meu, nașterea fiului meu, Mihai, și fericirea de a-mi cunoaște nepoții’, spunea Iulia Buciuceanu.

Tamara Buciuceanu si nepotul sau, Mihai Constantin
Tamara Buciuceanu si nepotul sau, Mihai Constantin

Tamara Buciuceanu a murit în 2019

Celebra actriță Tamara Buciuceanu s-a stins din viață pe 15 octombrie 2019. A murit la SPitalul Elias din Capitală, unde a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la inceputul lunii octombrie, iar in ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase. Tamara Buciuceanu a murit la vârsta de 90 de ani. A interpretat roluri in teatrul dramatic, teatru de revistă, operete, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În 2011, in semn de prețuire a activității impresionante in teatrul românesc, Tamara Buciuceanu a primit o stea pe Aleea Celebritătii, proiect initiat de Teatrul Metropolis, in colaborare cu Primăria Municipiului București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: