Redactia.ro
Home » Știri » A murit Silvia Coman, medicul care și-a dedicat viața ajutorării bolnavilor de cancer

A murit Silvia Coman, medicul care și-a dedicat viața ajutorării bolnavilor de cancer

Silvia Coman. Foto: Facebook / Silvia Coman

Asociația Magic a anunțat recent cu profund regret dispariția Silviei Coman, medic care și-a consacrat viața îngrijirii și susținerii pacienților oncologici. Silvia a fost diagnosticată cu cancer pentru a treia oară, dar, din păcate, de această dată boala a fost implacabilă. Sutele de pacienți și familiile lor îi vor rămâne veșnic recunoscători pentru sprijinul necondiționat pe care l-a oferit.

Silvia Coman a fost un medic dedicat, o mamă a doi copii, o femeie de o frumusețe interioară și exterioară remarcabilă. În fața unui diagnostic crunt, ea a fost un ghid neobosit pentru părinții copiilor grav bolnavi, navigând prin labirintul sistemului medical și administrativ. Silvia nu a fost doar un medic, ci și un educator medical și psiholog pentru acei părinți aflați în nevoie, oferindu-le cunoștințele și sprijinul necesar într-un moment de disperare.

A luptat încontinuu împotriva cancerului

Silvia a fost diagnosticată pentru prima dată cu melanom malign în stadiul IIIA în 2016. De atunci, a avut parte de recidive și metastaze care au necesitat tratamente dure și intervenții chirurgicale complexe. În 2019, cancerul a revenit cu metastaze pulmonare care s-au extins ulterior la creier. Silvia a suportat o operație pe creier, radioterapie stereotactică repetată și tratamente cu ipilimumab și nivolumab, toate având efecte adverse severe. Cu toate acestea, nu a încetat niciodată să ofere sprijin pacienților, chiar și în cele mai grele momente ale propriei lupte cu boala.

În 2016, la scurt timp după ce a fost diagnosticată și operată, Silvia și-a arătat determinarea și dedicarea prin participarea la alegerile locale, în ciuda stării sale de sănătate precare. Cu un tub de dren în axilă, pe care trebuia să îl poarte pentru două săptămâni, și-a înfășurat tubul în jurul taliei și s-a dus să voteze. Acest act simbolizează puterea sa incredibilă și devotamentul pentru comunitatea ei.

Exemplu pentru oamenii din jur

Silvia a fost o persoană care, chiar și atunci când era vulnerabilă, inspira putere și încredere celor din jur. Ea a fost mereu gata să ajute, indiferent de circumstanțe. Munca sa a fost o sursă de sens și scop, și chiar și atunci când încercam să o protejăm de poveștile grele ale pacienților, ea insista că ajutorul oferit altora îi dă putere și că va continua să facă acest lucru atâta timp cât va putea.

Silvia Coman va rămâne un exemplu de putere și dedicare în inimile și memoria tuturor celor care au cunoscut-o. A avut o influență profundă asupra celor din jur, transformând propria sa luptă cu cancerul într-o misiune de a ajuta alți pacienți oncologici. O astfel de persoană lasă în urmă nu doar amintiri frumoase, ci și o lecție de viață trăită cu sens și frumusețe.

Prietenii au sărit în ajutorul Silviei

În urmă cu doi ani, familia și prietenii Silviei au cerut ajutorul tuturor românilor care puteau dona bani pentru a-i prelungi viața. Silvia a avut nevoie de sprijin financiar pentru a continua lupta cu boala, iar comunitatea a răspuns apelului, adunând resursele necesare pentru tratamentele sale. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor, boala a progresat.

Jurnalista Melania Medeleanu a scris un mesaj emoționant pe Facebook în care a subliniat importanța Silviei și nevoia urgentă de sprijin. Ea a povestit despre cum Silvia era mereu conectată, ajutând pacienții să navigheze prin sistemul medical, oferindu-le sprijin și îndrumare. În ciuda propriei suferințe, Silvia a continuat să lupte nu doar pentru ea, ci și pentru ceilalți.

Mesajul de adio

În mesajul de adio transmis pe Facebook, Asociația Magic a adus un omagiu Silviei, subliniind calitățile sale remarcabile și impactul profund pe care l-a avut asupra comunității. Despărțirea de Silvia lasă un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o și au beneficiat de ajutorul ei. Cu toate acestea, moștenirea ei de putere, dedicare și altruism va continua să inspire și să ghideze pe cei rămași în urmă.

Astăzi, comunitatea plânge pierderea unui om extraordinar. Dar dacă există un dincolo, nu avem nicio îndoială că Silvia va continua să ne vegheze și să ne ghideze cu aceeași răbdare și blândețe care au caracterizat-o pe tot parcursul vieții. Plecarea ei ne lasă nu doar mai săraci de un om excepțional, ci și cu o parte consistentă din inimile noastre amputată.

Silvia Coman a fost și va rămâne un simbol al puterii și dăruirii. Lupta ei curajoasă cu boala și dedicarea sa neobosită pentru ajutorarea pacienților oncologici sunt lecții de viață pe care le vom purta cu noi pentru totdeauna. Deși astăzi plângem pierderea ei, ne vom strădui să onorăm memoria Silviei în fiecare zi a vieților noastre, continuând să oferim sprijin și să facem bine așa cum ne-a învățat ea.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: