Redactia.ro
Home » Știri » A murit Thury Ștefan, unul dintre balerinii de aur ai României, dar și actor desăvârșit. Cu toții îl știm din filmul „Nea Mărin miliardar“ VIDEO

A murit Thury Ștefan, unul dintre balerinii de aur ai României, dar și actor desăvârșit. Cu toții îl știm din filmul „Nea Mărin miliardar“ VIDEO

A murit Thury Ștefan, unul dintre balerinii de aur ai României, dar și actor desăvârșit. Cu toții îl știm din filmul „Nea Mărin miliardar“ VIDEO

A murit Thury Ștefan, unul dintre balerinii de aur ai României, dar și actor desăvârșit. Cu toții îl știm din filmul „Nea Mărin miliardar“. Iată detaliile acestei tragedii!

A murit Thury Ștefan

Veste tragică în lumea artistică! S-a stins din viață unul dintre balerinii de aur ai României, dar și actor desăvârșit, Thury Ștefan. Acesta avea 81 de ani, împliniți în august anul trecut și trăia departe de oraș.

Thury Ștefan a fost un artist desăvârșit, cunoscut pentru abilitățile sale de balet și performanțele sale în industria cinematografică, în filme îndrăgite de toți românii, precum „Veronica” sau „Nea Mărin Miliardar”

În ultimii ani ai vieții, Thury Ștefan s-a retras în Câmpulung, județul Argeș, unde a început să se dedice metaloplastiei. Operele sale au fost expuse în numeroase vernisaje din întreaga țară și în străinătate, iar talentul său a fost apreciat pe deplin.

Anunțul trecerii sale în veșnicie a fost făcut de către Florin Litoi pe pagina personală de Facebook:

„R.I.P. Maestre Thury Ștefan!”.

Ce spunea Thury Ștefan despre viața de familie

Artistul a fost căsătorit cu actrița Anca Pandrea, dar drumurile lor s-au despărțit. Acesta a avut în total 3 căsnicii și a povestit cu drag detalii din viața lui amoroasă:

„Am fost căsătorit de 3 ori. Prima mea nevastă a fost Anca Pandrea cu care am fost căsătorit 2 ani şi jumătate. După ce ne-am despărţit, am dus o viaţă de boem şi timp de 18 ani, am fost liber. Atunci m-am căsătorit cu o colegă, o balerină cu care am colindat în toată lumea. Mi-a făcut 2 copii şi aşa m-a păcălit s-o iau de nevastă. Îmi amintesc că în timp ce ne aflam în Italia, m-a lăsat numai cu paşaportul. Mi-a golit contul din bancă, mi-a luat maşina, toate bijuteriile şi a fugit, de fapt a rămas în Italia. Totul a fost premeditat pentru că aranjase cu maică-sa să aibă grijă de copii, care erau micuţi. M-am întors în ţară şi a trebuit să mă apuc serios de muncă pentru că nu mai aveam nimic. M-am întors la Timişoara, unde m-am angajat la barul de noapte al unui prieten. Aici câştigam cam 6000 de lei.

Dacă nu era Mioara, acum eram un boschetar vesel. Mioara era actriţă dar nu prea era abordabilă. Avea restaurantul ei unde mergea, hotelul ei, masa ei unde mânca, şoferul ei şi era distantă. M-am dus acolo cu amicul meu, patronul barului şi am văzut-o. Mi-au rămas ochii la ea. M-a întrebat dacă vreau să-mi facă cunoştinţă cu ea şi bineînţeles că am acceptat. Am băut împreună o cafea după care ea a plecat. Nu am reuşit să stau prea mult de vorbă cu ea. Ea lucra la Teatrul de Estradă unde eu eram profesor. Balerinele tot îi povesteau de mine şi până la urmă au făcut-o curioasă să afle mai multe despre mine. Într-o zi, în timp ce mă aflam în aceeaşi cafenea vine ea şi eu cum eram în permanenţă pus pe şotii zic: „Faceţi loc că vine nevastă-mea!”. A trecut, s-a uitat la mine şi atât. Dacă am văzut eu că nu am nicio şansă, într-o seară, numai ce luasem banii mi-am luat prietenii şi am mers la restaurant să facem chef. Ea era acolo. M-am dus la barman şi l-am întrebat ce bea şi i-am trimis o sticlă de Cinzano şi o floare. Le-a primit dar nu a zis nimic. La un moment dat, am întrebat-o unde stă şi dacă nu mă invită pe la ea. A acceptat să vin şi seara încărcat cu de toate am plecat spre ea. M-a primit foarte frumos, mi-a pregătit masa cu lumânări, s-a dus în bucătărie, mi-a pus muzică şi până să vină ea eu am luat un creion şi am început să desenez pe un perete. I-am făcut un cap de Iisus şi am scris nişte versuri iar deasupra tocului de la uşă, data: 29 decembrie 1985. De atunci, am rămas împreună. După doi ani, ne-am căsătorit”, potrivit actualitateamusceleana.ro. 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: