Redactia.ro
Home » Știri » A murit Valentin Uritescu. Actorul s-a stins din viață la 81 de ani

A murit Valentin Uritescu. Actorul s-a stins din viață la 81 de ani

A murit Valentin Uritescu. Actorul s-a stins din viață la 81 de ani

A murit Valentin Uritescu. Doliu in lumea teatrului românesc. Actorul Valentin Uritescu a murit. S-a stins din viață, aseară, la vârsta de 81 de ani, după o lungă suferință. Maestrul va fi inmormântat luni, 20 iunie.

A murit Valentin Uritescu. Actorul s-a stins din viață la 81 de ani

Actorul Valentin Uritescu a plecat dintre noi. Îndrăgitul actor s-a stins din viață aseară, la vârsta de 81 de ani. Valentin Uritescu se afla internat intr-un centru specializat unde primea ajutor pentru boala de care suferea de mulți ani. Celebrul actor suferea de Sindromul Extrapiramidal, asemănător cu boala Parkinson, iar în ultima perioadă starea sa de sănătate se înrăutățise. Valentin Uritescu va fi inmormântat luni, 20 iunie.

Uritescu ar fi prezentat primele semne ale bolii încă de la vârsta de 33 de ani, iar între timp boala a avansat. Actorul se afla internat într-un centru specializat unde primea ajutor pentru boala cumplită. Valentin Uritescu a fost internat la spital pe 11 mai, din cauza tensiunii. Soția actorului a declarat atunci că situația lui este îngrijorătoare.

Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă. Este bolnav de ani de zile. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații.El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, a declarat recent văduva actorului pentru Fanatik.

Valentin Uritescu, experienţă de peste 50 de ani în teatru şi film

Actorul Valentin Uritescu a avut o experiență de peste 50 de ani în teatru și film. A jucat numeroase roluri semnificative precum Sergentul Şaptefraţi din serialul TV „Lumini şi umbre” semnat de Andrei Blaier, personaj continuat ulterior în „Noi, cei din linia întâi” în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din „Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

Valentin Uritescu s-a născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, județul Alva. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale” din Bucureşti (1963), după care a fost angajat la Teatrul „M. Filotti” din Brăila (1963-1968).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: