Redactia.ro
Home » Știri » A trecut un an de la momentul care a schimbat întreaga lume. Apariția coronavirusului

A trecut un an de la momentul care a schimbat întreaga lume. Apariția coronavirusului

A trecut un an de la momentul care a schimbat întreaga lume.

În urmă cu un an, lumea avea să fie acaparată de un virus absolut periculos. Pe 17 noiembrie a apărut primul caz de coronavirus în China, care avea să provoace o întreagă pandemie, care a ucis peste 1,3 milioane de morți la nivel mondial și a infectat zeci de milioane de oameni.

A trecut un an de la momentul care a schimbat întreaga lume. Apariția coronavirusului

În urmă cu un an, mai exact pe 17 noiembrie 2019, a fost anunțat primul caz de coronavirus în provincia Hubei din China. Astfel, acesta a marcat începutul pandemiei de coronavirus până astăzi 1,3 milioane de oameni din întreaga lume și a infectat zeci de milioane de oameni. Publicația South China Morning Post a publicat în luna martie un articol care cuprindea informații nefăcute publice de către guvernul chinez, referitor la primul caz de coronavirus. Era vorba despre un bărbat de 55 de ani din provincia Hubei. Nici până în ziua de azi, nu a fost indentificat pacientul zero al acestui virus. Autoritățile din Beijing au descoperit oficial primul caz abia pe 8 decembrie 2019.

Așadar, în săptămânile care au urmat, medicii din orașul Wuhan s-a luptat să trateze zeci de oameni bolnavi de o pneumonie necunoscută, iar pacienții au fost tratați de simptome inexplicabile, precum febră, tuse și probleme respiratorii. Printe bolnavi, s-a aflat un cuplu în vârstă care a venit la spitalul din Hubei pe 26 decembrie, iar medicul care s-a ocupat de aceștia a declarat că boala semăna cu o gripă sau pneumonie. Doctorul Zhang a fostr expert medical în timpul pandemiei SARS care a apărut în China în 2003 și a spus că există posibilitatea ca cei doi bătrâni să fi fost infectați cu noul coronavirus. . „Este puțin probabil ca trei membri ai unei familii să se fi îmbolnăvit cu aceeași boală în același timp dacă nu era vorba despre o boală infecțioasă„, a povestit medicul pentru Xinhua. Pe 27 decembrie a ajuns la spital un pacient care a avut aceleași simptome la nivelul plămânilor.

Când s-a extins boala?

Pe 29 decembrie, alte trei persoane cu simptome asemănătoare s-au prezenta la spital, iar directorul unității medicale a început o investigație internă. Aceștia au fost la un moment dat într-o piață din Wuhan, la fel și un al patrulea pacient internat. Investigația a demonstrat că a acele cazuri de pneumonie trebuie cercetate suplimentar. Centrul pentru control din Wuhan a preluat investigația și a descoperit alte cazuri. Pe 30 decembrie, autoritățile din Hubei au raportat focare de pneumonie către centrul chinez pentru prevenirea și controlul bolilor. În același timp, Comisia municipală pentru sănătate din Wuhan a emis o alertă.

Pe 31 decembrie, autoritățile au lansat primul mesaj public despre pandemia de coronavirus, anunțând locuitorii din Wuhan despre coronavirus. În acel moment erau raportate 27 de cazuri, dintre care șapte se aflau în stare gravă. Testele de laborator efectuate pe probe luate de la pacienți, au fost negative pentru 26 patogeni cunoscuți, a anunțat Centrul chinez. Pe 24 ianuarie, cercetătorii chinezi a publicat un studiu în jurnalul The lancet pe baza examinărilor efectuate pe 41 de pacienți, iar lucrarea a arătat că 27 dintre pacienți frecventaseră o piață din Wuhan.

Așadar, pandemia de coroanvirus s-a extins în întreaga lume, iar până acum, peste 55 de milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre aceștia, 35,4 milioane s-au vindecat, iar peste 1,3 milioane au murit. Cele mai afectate state sunt SUA cu 11,2 milioane de cazuri, India, cu 8,8 milioane, Brazilia, cu 5,8 milioane, Franța, cu 1,9 milioane, Rusia cu 1,9 milioane, Spania, cu 1,5 milioane, Marea Britanie, cu 1,4 milioane și Argentina, la 1.3 milioane. După numărul deceselor, cele mai afectate țări sunt SUA, cu 246.000, Brazilia, 166.000, India cu 130.000, Marea Britanie, 52.000, Franța, 44.000, Spania, 41.000, Argentina, 35.000 și Rusia 33.000.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: