Redactia.ro
Home » Știri » A venit iarna în România. ZONELE în care drumarii au acționat cu utilaje de deszăpezire

A venit iarna în România. ZONELE în care drumarii au acționat cu utilaje de deszăpezire

GALERIE FOTO (4) A venit iarna în România. ZONELE în care drumarii au acționat cu utilaje de deszăpezire

A venit iarna în România. Potrivit Libertatea.ro în Alba și Neamț zăpada s-a așternut deja, iar specialiștii transmit că fulgii de zăpadă vor apărea în toate zonele de munte. Drumarii nemțenii au acționat cu utilaje de deszăpezire și recomandă șoferilor că circule cu mare prudență.

A venit iarna în România. ZONELE în care drumarii au acționat cu utilaje de deszăpezire

În județele Alba și Neamț iarna s-a instalat în toată regula, iar drumarii au început să dezsăpezească drumurile. Un strat gros de zăpadă deja s-a așternut, iar prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore anunță ninsori în toate zonele de munte din țară.

Miercuri noaptea, s-a așternut primul strat de zăpadă în munții Șureaua și Apuseni. Vremea în Alba s-a schimbat de la o extremă la alta, în urmă cu câteva zile s-au înregistrat temperaturi de peste 26-27 de grade Celsius. De asemenea, în zona pârtiilor de schi, la Arieșeni zăpada s-a așternut considerabil.

Strat destul de mare de zăpadă pe pârtiile de schi

Pe pârtia de schi de la Vârtop a nins, iar pe camerele de supraveghere video live de la baza pârtiei se poate observa un strat destul de mare de zăpadă.

Și în Neamț, zăpada s-a așternut, iar drumarii au început deja să acțioenze cu material antiderapant folosind, de asemenea, și un utilaj de deszăpezire pe DN 15B, în apropiere de localitatea petru Vodă.

Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, carosabilul este umed, și se acționează cu o autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor.

„Carosabilul este umed, tratat cu antiderapant de către echipajul DRDP Iași, care acționează preventiv în zonă, cu o autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor. Temperatura aerului este de 1 grad, iar la nivel de județ se înregistrează ploi și temperaturi pozitive, cuprinse între 1 și 6 grade”, a transmis DRDP Iași.

DRFP Iași le recomandă șoferilor să circule cu mare atenție și să aibă mașinile dotate corespunzător pentru iarnă. În Carpații Meridionali și Orientali meteorlogii anunță că se va depune un strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Citeste si:Alexandru Cumpănașu a făcut anunțul șocant: Alexandra este moartă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: