Redactia.ro
Home » Știri » Acatist pentru îndeplinirea dorințelor. Trebuie să-l duci la biserică în zilele de sărbătoare

Acatist pentru îndeplinirea dorințelor. Trebuie să-l duci la biserică în zilele de sărbătoare

Acatist pentru îndeplinirea dorințelor

Acatistul este o rugăciune adresată lui Dumnezeu. De obicei, creștin ortodocșii merg la biserică să se roage la Dumnezeu prin intermediul acatistului,  ca acesta să le ofere ajutorul. Cu toate astea, unii oameni nu înțeleg diferența dintre acatist și pomelnic.

Acatist pentru îndeplinirea dorințelor. Trebuie să-l duci la biserică în zilele de sărbătoare

Întotdeauna rugăciunea a fost considerată o hrană pentru suflet, cu ajutorul căreia reușim să ne apropiem de Dumnezeu și să ne spunem dorințele. Totuși, de multe ori, unele persoane consideră că rugăciunea este precum un colac de salvare, dar nu este așa.

Mulți credincioși nu înțeleg care este diferența dintre acatist și pomelnic. Un acatist se referă la calea prin care oamenii credincioși pot cere ajutorul forțelor divine în anumite momente importante din viețile lor. Totodată, acesta reprezintă și legătura dintre om și Dumnezeu. Conform Creștin ortodox, acatistul este o slujbă ortodoxă prin care se rememorează evenimentele sfinte și se cere ajutorul lui Dumnezeu și a Fecioarei Maria.

Denumirea de acatist vine din limba greacă, care înseamnă a sta jos, fiind opusul cuvântului Catisma, care înseamnă că în timpul citirii ei, toți credincioșii stau jos. Astfel, acatisele sunt rugăciuni prin care se cere mijlocirea Sfinților pe lângă Dumnezeu, spre iertare și ajutorare. Prin acest cuvânt se înțelege slujba liturgică alcătuită de Biserică în cinstirea unui sfânt. Primul acatist este „Acatistul Maicii Domnului„, compus din 25 de cântări de laudă către Sfânta Fecioară,ca laudă și mulțumirea pentru eliberarea Constantinopolului în urma unei invazii a perșilor și avarilor.

Cea mai puternică rugăciune pentru ajutor către Dumnezeu

Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: