Redactia.ro
Home » Știri » Accesul mașinilor, interzis în aceste zone din București. Decizia Primăriei Capitalei care afectează toți bucureștenii

Accesul mașinilor, interzis în aceste zone din București. Decizia Primăriei Capitalei care afectează toți bucureștenii

Circulația mașinilor interzisă în București

Șapte locuri din București vor deveni, începând de sâmbătă, interzise pentru mașini. Astfel, accesul autoturismelor va fi nepermis, iar aceste șapte zone, printre care se află și Calea Victoriei, vor deveni exclusiv pietonale.

Decizia Primăriei Capitalei care afectează toți bucureștenii

Decizia de a transforma aceste zone bucureștene în locuri de promenadă aparține Primăriei Capitalei. Totuși, hotărârea se aplică doar pentru zilele de weekend, pentru că în timpul săptămânii aceste zone vor fi destinate circulației mașinilor.

Acest lucru a fost explicat de Primăria Bucureștiului prin faptul că vor să încurajeze mișcarea în aer liber și plimbările pentru populație.

Pentru că panemia nu le permite bucureștenilor să meargă la terase, restaurante sau mall, singura calea de divertisment sau relaxare pentru ei este promenada, a explicat Primăria printr-un comunicat. Așa că începând din 23 mai, sunt șapte zone din Centrul Bucureștiului care vor fi exclusiv pietonale.

Având în vedere instituirea stării de alertă, reamintim faptul ca Primăria Municipiului Bucureşti, împreună cu Brigada Rutieră, au decis înfiinţarea a şapte zone de promenadă în centrul Bucureştiului, în zilele de weekend, începând de sâmbătă, 23 mai, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi utilizarea mijloacelor de transport alternativ. Măsura vine ca urmare a faptului că, din cauza restricţiilor de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureştenii vor dori să se plimbe mai mult prin oraş, iar cea mai bună soluţie este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul oraşului, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Ce zone  devin exclusiv pietonale în București

Astfel, cele șapte zone care interzic mașinile chiar de sâmbăta aceasta sunt:

Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domniţa Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenţei

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piaţa Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu

Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a pieţei Unirii).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: