Redactia.ro
Home » Știri » Accident feroviar grav în nord-estul Scoției. Care sunt cauzele incidentului și cum s-au mobilizat autoritățile

Accident feroviar grav în nord-estul Scoției. Care sunt cauzele incidentului și cum s-au mobilizat autoritățile

GALERIE FOTO (4) Accident feroviar grav în nord-estul Scoției. Care sunt cauzele incidentului și cum s-au mobilizat autoritățile

Un tren de pasageri a a deraiat miercuri în nord-estul Scoției. Apelul către autorități a fost făcut la scurt timp după ora 9:40, iar discuția telefonică transmitea informația că un tren de pasageri a deraiat lângă Stonehaven, la vreo 15 km sud de Aberdeen și că a luat foc.

Autoritățile britanice s-au mobilizat rapid

Ofițerii Poliției britanice a Transporturilor au plecat spre locul accidentului împreună cu mai mulți paramedici și pompieri. Peste 30 de vehicule au ajuns la fața locului și au intervenit rapid pentru a scoate pasagerii din tren dar și să le acorde primul ajutor răniților.

Premierul Nicola Sturgeon a transmis printr-un mesaj pe Twitter că deraierea trenului este un “incident extrem de grav”.

“Am primit un raport inițial de la Network Rail și serviciile de urgență și sunt informată în timp real. Toate gândurile mele sunt alături de cei implicați”, a scris Nicola Sturgeon pe contul său de Twitter.

După ce a fost informat despre incident, Secretarul de stat al Regatului Unit a cerut ca rețeaua feroviară să fie oprită pe fondul unei operațiuni majore.

Accident feroviar grav în nord-estul Scoției. Care sunt cauzele incidentului și cum s-au mobilizat autoritățile
Accident feroviar grav în nord-estul Scoției. Care sunt cauzele incidentului și cum s-au mobilizat autoritățile

Cauzele producerii accidentului feroviar

Se pare că principalul factor care ar fi cauzat deraierea este legat de vreme, deși autoritățile nu au confirmat încă acest lucru. Au vehiculat în presă imagini cu inundații din zona prin care a trecut trenul, ca urmare a unei ploi torențiale care a avut loc marți seară, fix înainte de incident.

Șeful Poliției britanice a Transporturilor și-a exprimat regretul față de familiile care au pierdut persoane dragi în urma accidentului feroviar.

„Este un incident tragic şi, în primul rând, gândurile noastre sunt la familiile şi prietenii celor care din păcate au murit în această dimineaţă”, a declarat miercuri Eddie Wylie, şeful Poliţiei britanice a Transporturilor.

Până acum s-au confirmat 3 decese și alți șase oameni răniți care au avut nevoie de îngrijiri speciale și analize amănunțite. Pentru a salva viețile răniților, autoritățile i-au transportat de urgență cu elicopterul către cel mai apropiat spital. Atât Regina Elisabeta a II-a cât și premierul Boris Johnson au transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

Locomotiva și patru vagoane au ieșit complet de pe șină iar fumul gros a devenit vizibil de la o distanță foarte mare. Deși trenul avea doar 6 pasageri și 6 membri ai echipajului, situația a fost declarată de autoritățile britanice ca fiind una majoră.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: