Redactia.ro
Home » Știri » Accident teribil în Bulgaria, cu un autocar românesc. Bilanț tragic: 4 morți și numeroși răniți

Accident teribil în Bulgaria, cu un autocar românesc. Bilanț tragic: 4 morți și numeroși răniți

accident

Patru români ce se aflau într-un autocar au murit în Bulgaria într-un grav accident de circulație. Alte nouă persoane au fost transportate la spital.

Cumplitul accident s-a produs în jurul orei 01.30, pe drumul dintre Ruse şi Veliko Tarnovo, între localităţile Kutsina şi Polikraishte.

Autocarul se întorcea de la Istanbul

La bordul autocarului se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. Aceștia se întorceau de la Istanbul și mergeau spre București.

Autocarul a lovit o mașină cu numere de Olanda, oprită pe marginea drumului, apoi a ricoșat într-un copac. Pasagerii autoturismului ieșiseră cu câteva minute înainte din vehicul, iar acest lucru le-a salvat viața.

Şoferii turci au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Potrivit informaţiilor preliminare, patru persoane care călătoreau în autocar au decedat. Trei au murit pe loc, aceștia aflându-se pe partea de autocar grav avariată, iar a patra a murit la spital.

Trei persoane au fost internate – șoferul și doi pasageri, a anunțat Direcția Regională a Ministerului Afacerilor Interne. Deocamdată nu există încă informații despre starea lor.

Șoferul autocarului ar fi adormit la volan

Jurnaliştii bulgari de la trud.bg scriu că, cel mai probabil, cauza accidentului a fost viteza excesivă şi faptul că şoferul autocarului românesc ar fi putut adormi la volan.

Totuşi, poliţiştii bulgari au deschis o anchetă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia cu români, soldată cu patru morți și nouă răniți.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România.

Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români, transmite Digi 24, citând oficiali români.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: