Redactia.ro
Home » Știri » Accident tragic în județul Bacău între un autocar și o mașină. Mai multe victime au fost transportate de urgență la spital

Accident tragic în județul Bacău între un autocar și o mașină. Mai multe victime au fost transportate de urgență la spital

Miercuri seara, satul Hârlești din comuna Filipești, județul Bacău, a fost scena unui accident rutier grav între un autoturism și un autocar. Evenimentul a avut loc pe DN 2 Bacău-Roman și a necesitat activarea Planului Roșu de Intervenție din cauza numărului mare de persoane implicate.

Accidentul s-a produs în jurul orei 19:00, când un autocar înmatriculat în Turcia s-a ciocnit violent cu un autoturism. Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul a fost proiectat într-un stâlp, ieșind în afara părții carosabile. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, coliziunea a avut loc în zona localității Hârlești, provocând imediat intervenția autorităților.

Planul Roșu de intervenție a fost activat

Având în vedere gravitatea accidentului și numărul persoanelor implicate, autoritățile au decis activarea Planului Roșu de Intervenție pentru optimizarea misiunii de răspuns. Acest plan se activează în situații de urgență majoră, unde este necesară o mobilizare masivă de resurse pentru a gestiona eficient situația.

La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și cinci ambulanțe SMURD. De asemenea, în sprijinul echipajelor de intervenție din Bacău au fost alocate și cinci ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Pentru a asigura o intervenție cât mai rapidă și eficientă, echipele operative au fost suplimentate cu o ambulanță SMURD, o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Neamț.

Trei persoane din autoturism, inconștiente

Din păcate, accidentul s-a soldat cu cinci victime aflate în autoturism, dintre care trei erau inconștiente la momentul sosirii echipajelor de urgență. Toate cele cinci persoane au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital pentru a primi îngrijirile necesare.

În autocar se aflau 20 de persoane, însă, din fericire, niciuna dintre acestea nu a necesitat îngrijiri medicale. Ocupanții autocarului au fost evaluați de echipele medicale la fața locului și s-au constatat că nu au suferit răni grave.

Traficul pe DN 2 Bacău-Roman a fost blocat pe durata intervenției echipajelor de urgență, fiind deviat pe rute alternative pentru a permite desfășurarea operațiunilor de salvare. Situația a fost remediată în câteva ore, însă urmele accidentului și ale intervenției de urgență au rămas vizibile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: