Redactia.ro
Home » Stil de viață » Aceasta este vitamina de care au nevoie 60% dintre copii și adulți! Se administrează continuu 

Aceasta este vitamina de care au nevoie 60% dintre copii și adulți! Se administrează continuu 

Aceasta este vitamina de care au nevoie 60% dintre copii și adulți!

Aceasta este vitamina de care au nevoie 60% dintre copii și adulți! Se administrează continuu pentru a avea un efect eficient. Iată tot ce trebuie să știi!

Aceasta este vitamina de care au nevoie 60% dintre copii și adulți!

Specialiștii explică că singura vitamină de care avem nevoie pentru a avea un sistem imunitar puternic este vitamina D. Aparent, 60% dintre copii și adulți au nevoie de acest necesar de vitamină, potrivit stirileprotv.ro.

Vitamina D trebuie administrată continuu

Vitamina D trebuie introdusă în dieta noastră, pentru că este esențială pentru menținerea sistemului osos, arată medicii. Aceasta se administrează continuu pentru a avea un efect eficient:

Dr Anca Hoisescu, medic primar endocrinolog:

„E mai eficient să iei vitamina D cu un pahar de lapte decât cu un pahar de apă și poate fi stocată în țesutul adipos şi ficat, ceea ce e un lucru bun. Vitamina D se poate depozita în țesutul adipos și poate fi eliberată de acolo. Necesarul e între 400 și 800 de unități.”

La valori normale de vitamina D în sânge, veți absorbi 30% din calciul prezent în alimente. La deficit de vitamina D se absoarbe sub 10%, a explicat aceasta pentru PRO TV.

Iuliana Vasilache, farmacist primar:

„Administrarea de vitamina D înseamnă absorbție mai mare de calciu, ori calciul are tendința să se acumuleze în organe la care nu ar trebuie de exemplu la nivel renal. Ca acest lucru să nu se întâmple, e nevoie de vitamina K2. Activează o proteină, numita osteocalcina, care e folosită în fixarea și direcţionarea calciului la nivel osos, la nivel dentar – unde e nevoie”, a susținut farmacista pentru sursa citată.

Formula chimică corectă este  vitamina D plus vitamina K2 plus magneziu:

Iuliana Vasilache, farmacist primar:

„Magneziul este un microelement implicat în aproape 300 de reacții enzimatice, atât vitamina D3 cât și vitamina K 2 au nevoie de magneziu în procesul lor de transformare metabolică!”, a completat un alt specialist pentru sursa menționată mai sus.

Durerea de spate are legătură cu lipsa de vitamina D şi cu deficienţele de vitamina B12, B5 şi B6.
Durerile de cap apar la persoanele cu lipsă de vitamina D pentru că acestea dorm prost şi suferă de depresie. Lipsa de somn, asociată cu durerea provocate de lipsa vitaminei D contribuie la durerile de cap.

Ce alimente conțin vitamina D. Trebuie să le consumăm mai des

Iaurtul

Iaurtul este o sursă de vitamina D. Consumul de iaurt ajută și la îmbunătățirea duncționării sistemului imunitar, iar datorită probioticelor, bacteriile bune, ne putem bucura de o floră intestinală sănătoasă și o digestie echilibrată.

Brânza

Orice fel de brânză este o sursă excelentă pentru a obține vitamina D. Consumul regulat aduce și vitaminele A, K sau E.

Peștele gras

Este o sursă bună de a obține vitamina D. Peștele gras sau în conservă este ideal. Somonul este cel mai cunoscut din acești pești.

Carnea de porc

Dacă nu ești fan pește, iată că îți poți lua vitamina D și din carnea de porc. Aceasta trebuie să fie una slabă, fără grăsimi.

 

Sursa foto: medicalnewstoday.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: