Redactia.ro
Home » Știri » Această femeie n-a cumpărat nimic timp de un an. Cum s-a descurcat și câți bani a reușit să strângă în această perioadă

Această femeie n-a cumpărat nimic timp de un an. Cum s-a descurcat și câți bani a reușit să strângă în această perioadă

Această femeie n-a cumpărat nimic timp de un an. Cum s-a descurcat și câți bani a reușit să strângă în această perioadă

O femeie a reușit performanța de a nu cumpăra nimic timp de un an. Pare greu de crezut, mai ales în vremurile noastre când consumerismul e la putere. Iată povestea ei, cum s-a descurcat și câți bani a reușit să pună deoparte în această perioadă în care n-a mai cheltuit un leu.

Această femeie n-a cumpărat nimic timp de un an. Cum s-a descurcat și câți bani a reușit să strângă în această perioadă

După ce a observat că în ultima vreme cheltuise o grămadă de bani pe lucruri „inutile” (cafele, mese în oraș, haine etc), Michelle McGagh a decis să nu mai cheltuiască niciun ban timp de un an.

Bineînțeles, aici au fost excluși banii care se duceau obligatoriu pe rată, întreținere, facturi, plus cheltuieli pentru articole de bază: pastă de dinți, deodorant, șampon, săpun.

Pe cumpărăturile pentru mâncarea ei și a soțulului ei, cei doi au convenit să plătească săptămânal aproximativ 35 de dolari.

Bun, acesta a fost planul de la început, dar s-a putut ține Michelle de el? Fără ieșiri la cinema, fără nopți pierdute în localuri, fără cine luate la restaurant, fără haine noi, vacanțe, abonamente la sala de sport, fără nimic, nimic?

Deși soțul era îngrijorat că provocarea era extremă, Michelle s-a ținut de ea. Femeia a luat bicicleta peste tot, și-a uzat toate hainele și toată încălțămintea, timp în care venitul ei pus deoparte începea să crească. Iată cum arăta, la un moment dat, perechea ei de blugi, găurită la spate.

„Sper că așa am încurajat și alte persoane să își reconsidere modul de a cheltui banii”, a spus ea. „Acest experiment nu a fost despre a trăi în sărăcie, deoarece sărăcia nu este o alegere. Puteam în continuare să îmi plătesc ipoteca, facturile și mâncarea. Ultimul an a fost un experiment de frugalitate extremă și de alegere de a nu cumpăra, mai degrabă decât de a nu avea de ales”, a mai declarat aceasta, conform esquire.com.

La final de an frugal, tânăra a tras linie. Hainele îi erau distruse de la mersul pe bicicletă și avea neapărat nevoie de o tunsoare, dar Michelle a reușit să economisească în tot acel an aproximativ 23.000 de dolari, mult mai mult decât se gândea că o să pună deoparte.

Ce a făcut cu acești bani, după ce s-a felicitat pentru că a dus provocarea la bun sfârșit? Le-a cumpărat prietenilor ei un rând de beri, iar pentru ea a luat un bilet de avion pentru a-și vizita bunicul, dar asta a fost tot.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: