Redactia.ro
Home » Stil de viață » Acest obicei nefast îți poate aduce sfârșitul. Renunță la asta și îți poți prelungi viața

Acest obicei nefast îți poate aduce sfârșitul. Renunță la asta și îți poți prelungi viața

Renunță la ceartă și conflicte pentru a trăi mai mult.

O avertizare serioasă vine din partea acad. prof. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, care trage un semnal de alarmă cu privire la un obicei aparent nevinovat, dar cu consecințe dramatice asupra sănătății: certurile frecvente.

Acest obicei nefast îți poate aduce sfârșitul când nu te aștepți

Potrivit expertului, acest comportament comun poate duce la consecințe grave, inclusiv provocarea unui accident vascular cerebral (AVC), un eveniment care în unele cazuri poate avea consecințe fatale. Dr. Ciurea explică că tensiunea nervoasă indusă de furie și alte emoții negative poate contribui la apariția unor complicații serioase, în special în cazul persoanelor diabetice, hipertensive și cu niveluri ridicate de colesterol. Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă o urgență medicală majoră, afectând fluxul de sânge către o parte a creierului și generând privarea țesutului cerebral de oxigen și nutrienți vitali.

„De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv. Este adevărat. Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut”, a explicat acad. prof. Vlad Alexandru Ciurea, conform DC MEDICAL.

Renunță la ceartă și conflicte și îți poți prelungi viața

Statistici oficiale arată că anual peste 60.000 de români se confruntă cu această problemă gravă de sănătate, iar avertizarea medicului vine ca un apel la conștientizarea pericolelor asociate manifestării constante a unor emoții negative intense. Dr. Ciurea subliniază importanța gestionării sănătoase a conflictelor, atât pentru sănătatea mintală, cât și pentru cea fizică.

În lumina acestor informații, este esențial ca oamenii să devină conștienți de impactul certurilor frecvente asupra sănătății și să își găsească modalități sănătoase de gestionare a conflictelor pentru a evita riscurile asociate cu aceste obiceiuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: