Redactia.ro
Home » Știri » Aceste mașini sunt interzise într-un mare oraș. Motivul este de înțeles

Aceste mașini sunt interzise într-un mare oraș. Motivul este de înțeles

Aceste mașini sunt interzise

Aceste mașini sunt interzise într-un mare oraș. Motivul este de înțeles. Vestea bună este că locuitorii orașului au interzis doar într-un anumit fus orar și au dreptul la 10 intrări în oraș considerate urgențe.

Locuitorii din Bercelona au primit o lovitură sub centură. Peste 125,000 de mașini au interzis în oraș în intervalul orar 7-20, în timpul săptămânii. Conform unei legi locale intrate în vigoare la începutul acestui an, toate mașinile pe benzină înmatriculate înainte de anul 2000 și toate mașinile diesel înmatriculate înainte de 2006 sunt interzise pe străzile orașului.

Pentru a putea controla această interdicție, autoritățile locale vor instala 150 de camere de supraveche în punctele cheie ale orașului. Amenzile pentru cei care vor încălca legea se vor situa între 100 și 150 de euro. Mașinile au voie să intre doar de 10 ori pe an în acest fus orar fără a risca amenzi, autoritățile acoperind astfel cazurile de urgență, relatează capital.ro

Motivul pentru care mașinile nu mai au voie să circule la discreție

Decizia a venit în urma unor statistici îngrijorătoare. Potrivit automarket.ro, acest lucru vine pe fondul unei deteriorări accentuate a calității aerului din Barcelona: nivelul de oxizi de azot este mai ridicat decât valorile normale încă din anul 2002, poluarea fiind responsabilă de 424 de decese premature pe an între 2010 și 2017.
De altfel, calitatea slabă a aerului a provocat aproximativ 400.000 de decese premature în Europa şi aproape fiecare oraş european locuit este expus la niveluri de poluare care le depăşesc pe cele considerate sănătoase, se arată într-un raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) a Uniunii Europene (UE)

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: