Redactia.ro
Home » Știri » Actorul Peter Mayhew, care l-a interpretat pe Chewbacca în Star Wars, a murit

Actorul Peter Mayhew, care l-a interpretat pe Chewbacca în Star Wars, a murit

Actorul Peter Mayhew, care l-a interpretat pe Chewbacca în Star Wars, a murit

Actorul britanic Peter Mayhew, care a interpretat în saga Războiul Stelelor rolul extraterestrului Chewbacca, un uriaş păros din specia wookie, prieten de încredere al personajului Han Solo, a încetat din viaţă marţi, la 74 de ani, în locuinţa sa din Texas, a anunţat joi familia pe contul acestuia de Twitter, fără a dezvălui motivul decesului, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Născut la Londra în mai 1944, Peter Mayhew avea o înălţime de 2.21 metri.

Datorită acesteia căreia a obţinut primul său rol în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur.

Citește și: Luke Perry, interpetul lui Dylan din Beverly Hills 90210, a murit

Anul următor a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din Războiul Stelelor. A continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în Trezirea Forţei, fiind înlocuit ulterior din motive de sănătate. A rămas însă apropiat de echipa de filmare, oferind consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2.09 m).

“Era cel mai blând dintre uriaşi. Un om mare cu o inimă şi mai mare, care mă făcea întotdeauna să zâmbesc şi un prieten devotat, pe care l-am iubit profund”, este omagiul pe care i l-a adus pe Twitter Mark Hamill, alias Luke Skywalker.

Mormăitul dezarticulat care caracteriza limbajul însoţitorului fidel şi co-pilot al lui Han Solo, era evident produs de inginerii de sunet. Fanii peliculei cred însă că expresivitatea şi gesturile lui Peter Mayhew în costumul impozant din păr de yak au contribuit mult la succesul personajului.

Citește și: Emma Neagu a murit. Micuța gimnastă impresionase juriul Românii au Talent. Ultima ei dorință

După retragerea de pe platourile de filmare, Mayhew, care îşi pierduse mult mobilitatea, a continuat să se dedice fanilor şi a participat la numeroase întâlniri cu publicul peste tot în lume.

O ceremonie în memoria sa va fi organizată de familie şi prieteni pe 29 iunie, conform unor surse apropiate, citate de AFP.

În ceea ce priveşte fanii îndoliaţi, aceştia se vor putea reculege la începutul lunii decembrie la Los Angeles, în cadrul unui adunări în care familia sa va expune o parte din obiectele personale ale actorului.

Filmografie:

1977 Sinbad and the Eye of the Tiger
1978 Terror The Mechanic
1980 The Empire Strikes Back
1982 Return of the
1983 Return of the Jedi
1987 Star Tours
2004 Dragon Ball GT: A Hero’s
2004 Comic Book: The Movie
2005 Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith
2008 Yesterday Was a Lie
2015 Star Wars: The Force Awakens
2016 Killer Ink
2017 Star Wars: The Last Jedi
2018 Solo: A Star Wars Story

Citește și: Actriţa Ilinca Tomoroveanu a murit

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: