Redactia.ro
Home » Homepage » Actrița celebră din România care a cerut un ordin de restricție împotriva fiului său. De 14 ani trece prin clipe greu de imaginat: „M-am gândit să-mi iau viața”

Actrița celebră din România care a cerut un ordin de restricție împotriva fiului său. De 14 ani trece prin clipe greu de imaginat: „M-am gândit să-mi iau viața”

Fiul Eugeniei Șerban este dependent de droguri.

Viața cunoscutei actrițe Eugenia Șerban a devenit subiect de discuție după ce a dezvăluit detaliile dureroase ale luptei sale cu dependența de droguri a fiului său, Lorans Fawz Bataineh. În ciuda unei cariere strălucite pe scenă și pe ecranele de cinema, în spatele reflectoarelor, Eugenia a fost confruntată cu o realitate crudă și dureroasă care a marcat-o profund.

Eugenia Șerban a trecut prin 14 ani plini de durere

Pentru Eugenia Șerban, ultimii 14 ani au fost o continuă încercare de a-și salva fiul de ghearele dependenței. Încă de la vârsta de 16 ani, Lorans a intrat pe un drum greșit, care l-a condus spre un comportament tot mai agresiv și autodistructiv. Furturile din casa mamei sale, pentru a-și finanța viciul, au fost doar vârful icebergului în această dramă familială.

În fața unei situații care părea fără ieșire, actrița s-a gândit chiar la sinucidere, mărturisind că a ajuns la limita suportabilității. „Nu mai știi ce să faci și alegi să trăiești. Probabil că azi nu mai eram…”, a mărturisit ea, evidențiind disperarea și neputința cu care s-a confruntat în fața acestei lupte.

„Este un moment de neputință. Nu mai știi ce să faci și alegi să trăiești. Probabil că azi nu mai eram, nu pentru că el mi-ar fi făcut ceva, ci pentru că nu mai puteam să duc. Ca de exemplu, anul trecut – în august- am făcut un preinfarct.. Îți vine să-ți iei viața, să nu mai vezi și nu voiam să ajung acolo. M-am gândit să ajung acolo (n.r. să-și ia viața), orice mamă se gândește. Am ales să iau ordinul de protecție – tocmai ca să nu ajung acolo. Statul nu îi ajută cu nimic, nu le oferă nicio șansă acestor oameni, nu există centre unde pot fi ajutați, te vezi neputincios”, a spus Eugenia Șerban în podcastul găzduit de Mara Bănică.

Eugenia Șerban a cerut ordin de protecție împotriva fiului său

Într-un final, în 2023, Eugenia Șerban a decis să apeleze la autorități, reușind să obțină un ordin de protecție împotriva propriului fiu. Decizia magistraților a impus ca Lorans să nu se apropie la o distanță mai mică de 300 de metri de mama sa, o măsură drastică, dar necesară pentru siguranța actriței.

Actrița critică vehement lipsa de suport din partea statului pentru persoanele care suferă de dependență, subliniind inexistența centrelor de ajutor și a programelor eficiente de reabilitare. „Statul nu îi ajută cu nimic…”, a subliniat Eugenia, evidențiind sentimentul de neputință cu care se confruntă familiile celor aflați în astfel de situații.

„Începi să-ți cauți vină, te gândești, ca părinte, unde ai greșit, uneori nu o găsești, alteori ajungi te învinovățești de niște lucruri care nu au nicio treabă cu realitate. Este foarte complicat. M-aș fi dat și pe mine numai să știu că va fi bine. Am trecut prin toate stările posibile și imposibile până în ziua în care am ajuns să sun la 112 – după 14 ani de chin. În primii ani a fost foarte greu – în perioada aia l-am și internat, imediat după ce a împlinit 18 ani, iar anul 2023 a fost cel mai greu”, a mai spus actrița.

Discuțiile despre dependență și impactul acesteia asupra familiilor sunt adesea evitate în societatea românească. Prin curajul de a vorbi deschis despre propria experiență, Eugenia Șerban aduce în atenția publică o problemă gravă, oferind totodată o perspectivă sinceră asupra dificultăților întâmpinate de cei aflați în aceeași situație.

Drama personală a Eugeniei Șerban reprezintă un puternic apel la conștientizare și acțiune, subliniind nevoia urgentă de a oferi sprijin real celor afectați de dependență și familiilor acestora. În același timp, povestea ei este un exemplu de forță și supraviețuire, arătând că, în ciuda provocărilor imense, există mereu speranță și posibilitatea unui nou început.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: