Redactia.ro
Home » Știri » Adevărata poveste a băiatului de 14 ani care își „căuta de muncă” pentru a-și ajuta familia

Adevărata poveste a băiatului de 14 ani care își „căuta de muncă” pentru a-și ajuta familia

Adevărata poveste a băiatului de 14 ani care își "căuta de muncă" pentru a-și ajuta familia

Adevărata poveste a băiatului de 14 ani care își „căuta de muncă” pentru a-și ajuta familia. Alexandru, un băiat de 14 ani a impresionat o țară întreagă cu povestea lui de viață. Băiatul a devenit celebru după ce o femeie l-a luat la ocazue într-o zonă din Cluj.

Adevărata poveste a băiatului de 14 ani care își „căuta de muncă” pentru a-și ajuta familia

Alex, le-a înduioșat sufletul tuturor românilor și a reușit să primească și bani din partea unora, după ce a mărturisit că vrea să muncească pentru a-și ajuta mama și pe cei nouă frați. Băiatul a declarat că tatăl lor a fugit cu amanta în străinătate. În timp ce era luat la ocazie de o femeie într-o zonă din Cluj, puștiul i-a povestiti femeii că își caută de muncă pentru a-și ajuta familia. Înduioșată de povestea băiatului de 14 ani care încearcă să își ajute frații, femeia a publicat întreaga poveste pe pagina de Facebook și a făcut apel pentru a-i găsi un loc de muncă.

Mesajul integral postat pe Facebook

Azi, grăbită și plină de gânduri plec din Baisoara înspre Cluj, iar la ieșirea din Băișoara, pe marginea drumului, era Alex, care gesticula în speranța că va opri cineva.

Când l-am zărit primul gând a fost să-l evit, vorba aia eu mă grăbeam la Cluj să iau un afurisit de colet dar fixându-i privirea ceva m-a făcut să opresc brusc, și să-l întreb ce doleanțe are, vorba aia un copil la 14 ani ce își poate dori ziua în amiază mare pe marginea unui drum prăfuit…

Dau geamul jos și îl întreb dacă are nevoie de ceva, la care răspunsul lui:

„-Dacă puteți să mă duceți până în satul vecin( Lița), dar să știți că nu am bani să vă dau pentru drum.”

-Hai strumfule, că nu vreau bani, dar zi-mi ce faci la Lița?

-Merg să îmi caut de lucru, azi am fost în Baișoara nu am găsit și încerc la Lița.

-Câți ani ai?

-14.”

În momentul acela parcă mi-am înghitit cuvintele dar și „problemele”.

Drumul a durat vreo 15 minute, timp în care mi-a povestit că provine dintr-o familie cu nouă frați, tatăl lor i-a părăsit de trei luni, a plecat în Italia cu o „alta”.

Și-a dorit până de curând că tatăl lui să se reîntoarcă la ei dar a aflat că o dată cu plecarea să în Italia a luat și toți bani (100 de milioane vechi) care au fost agonisiți de-a lungul timpului pentru terminarea casei în care locuiesc.

Ar mai fi multe de zis, însă prefer să mă opresc și să vă zic că este el este Alex, are 14 ani și își caută de lucru din poartă în poartă.

Nu cerșește, deși ar putea, vrea doar să-și strângă ceva bănuți până la începerea școlii.

Nu fac un apel umanitar, întreb dacă aveți nevoie de o mâna de lucru, sau cunoașteți pe cineva binevoitor care ar fi dispus să îi ofere ceva de lucru!

Dacă nu, e binevenit și un share!

Numa bine’ rău la nimeni!”, se arată în povestea de pe facebook care a înduioșat o mare de oameni.

Adevărata poveste a băiatului de 14 ani

Conform internauților care îi cunoșteau adevărata povestea,  tatăl lucrează în Cluj-Napoca, iar mama băiatului lucrează într-o altă localitate. Acesta impresiona lumea doar pentru a face rost de bani pentru cheltuială. Potrivit acestora, băiatul face autostopul în zona Clujului și câștiga bani frumoși de la turiștii pe care îi impresionează cu povestea lui.

Citeste si:Accident în Capitală! Un autobuz STB a căzut în Dâmbovița

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: