Redactia.ro
Home » Știri » Adevărul despre accidentul feroviar din Teleorman! Ce a făcut, de fapt, mecanicul pus acum sub control judiciar

Adevărul despre accidentul feroviar din Teleorman! Ce a făcut, de fapt, mecanicul pus acum sub control judiciar

Adevărul despre accidentul feroviar din Teleorman! Ce a făcut, de fapt, mecanicul pus acum sub control judiciar

Accidentul feroviar din Teleorman a provocat o mulțime de controverse, mai ales pentru că detaliile care se cunosc nu au fost deloc sigure. Adevărul iese acum la iveală și situația este mai complicată decât pare. Mecanicul din cauza căruia s-ar fi produs accidentul este acum la un pas de a plăti scump din punct de vedere legal.

De ce au ascuns autoritățile adevărul despre accidentul feroviar din Teleorman

Accidentul feroviar din Teleorman continuă să ridice semne de întrebare, pentru că împrejurările în care s-a produs au fost unele extrem de ciudate. Inițial, nimeni nu a trimis un comunicat de presă și singura transmisiune directă a fost de la un post local, din județ, care nu a reușit să clarifice situația.

Ulterior, directorul CFR Călători, Traian Preoteasa, a trimis un comunicat de presă, dar abia la 9 ore de la producerea incidentului. Acesta a explicat acum că nu a precizat din prima că cele două trenuri s-au ciocnit și a preferat amânarea, pe motiv că nu deținea informații conforme cu realitatea și a ales să verifice înainte de a da detalii celorlalți.

„Prima avizare a evenimentului a dat-o compania de infrastructură, pentru că așa este regulamentar. Compania de infrastructură a notificat la 4.30 pe toată lumea că a fost o deraiere după care un tren de călători a depășit semnalul. Inclusiv ISU a dat această informare și să vă spun de ce, pe logică. Locomotiva despre care se spune că a lovit trenul de marfă era într-un punct, iar trenul răsturnat eu zic că era la aproape un kilometru de punctul unde era oprită locomotiva. Nu poți să tragi concluzia că s-au lovit două trenuri și unul a deraiat la un kilometru distanță. Eu am hotărât să nu mai dau comunicat, dar m-am urcat în mașină și am plecat la Roșiori și am dat primul comunicat la ora 13(…) și am spus atunci că este depășire de semnal cu lovire ușoară a trenului de marfă. Nu am avut toate informațiile dimineață și de aceea au fost contradictorii”, a explicat Traian Preoteasa, pentru HotNews.ro.

O pagină de Facebook, unde se publică mereu știri locale din Teleorman, a scos la iveală imagini de la fața locului și atrage atenția asupra faptului că toată situația ar fi mușamalizată și nici măcar acum, după câteva zile, nu se cunoaște adevărul.

Mecanicul vinovat de accident, pus sub control judiciar

Mecanicul care a provocat accidentul, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a fost pus sub control judiciar pentru următoarele șase luni. În tot acest timp vor fi făcute investigații și va fi deschisă o anchetă, în urma căreia se va stabili cauza exactă a celor întâmplate. În perioada aceasta, nu va mai putea conduce.

„La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar din data de 13.03.2023, din staţia Roşiori Nord, poliţiştii din cadrul Biroului judeţean Poliţie Transporturi Teleorman au dispus reţinerea suspectului, mecanic de locomotivă al trenului IR 1822, pentru 24 ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, precum şi punerea acestuia în libertate”, precizează IPJ Teleorman.

Și-ar fi luat deja un avocat care să îl reprezinte în instanță, susținând, în continuare, că nu a trecut pe roșu și este nevinovat. Directorul CFR Călători a mai spus că mecanicul are peste patru ani de experiență și avea toate autorizațiile de drum, dar nu a respectat legile, așa cum era obligat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: