Redactia.ro
Home » Știri » Incident feroviar cu victime! S-a activat planul roșu de intervenție, după ce două trenuri au deraiat brusc

Incident feroviar cu victime! S-a activat planul roșu de intervenție, după ce două trenuri au deraiat brusc

GALERIE FOTO (4) Incident feroviar cu victime! S-a activat planul roșu de intervenție, după ce două trenuri au deraiat brusc

Un incident fevoriar a avut loc în această dimineață în Teleorman, după ce două trenuri au frânat brusc. Un tren care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, între Roşiorii de Vede si Măldăeni, pentru a evita ciocnirea cu altul din zonă. A fost activat planul roșu de intervenție și zeci de persoane au fost rănite, unele dintre ele chiar ajungând la spital pentru îngrijiri medicale.

Zeci de răniți într-un incident feroviar

Un incident feroviar a făcut ravagii în zona Teleomanului în jurul orei 04.00. Mai exact, un mecanicul unui tren de marfă a frânat pentru a evita ciocnirea cu un mărfar care deraiase între localitățile Măldăeni şi Roșiorii de Vede. Din primele informații, unul dintre mecanici nu ar fi respectat semnalele, ceea ce l-a determinat pe celălalat să frâneze brusc, pentru a evita ciocnirea.

A fost activat planul roșu de intervenție, fiind vorba despre un accident în care erau implicate peste 200 de persoane. Aflăm că trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, au ajuns la spital de urgență, în timp ce alte 10 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului. Starea lor este stabilă, dar au suferit traumatisme puternice.

Din fericire, nu a avut loc o ciocnire și nu au existat persoane decedate.

„A avut loc o frânare de urgență. Nu a existat impact cu trenul deraiat. S-a activat planul roșu de intervenție, fiind vorba de un tren cu foarte mulți pasageri. Au fost trimise la fața locului mai multe autospeciale de intervenție.

Între răniții transportați la spital se află un bărbat de 46 de ani și o femeie de 30 de ani, bărbatul având traumatism cranio-facial iar femeia, traumatisme minore.

Aproximativ 200 de persoane – pasagerii trenului – urmau să fie transportați cu microbuze în stația Roșiorii de Vede pentru a fi preluați de un tren pus la dispoziție de CFR”, a declarat reprezentantul ISU Teleorman, Adrian Dragomir.

A fost demarată o anchetă

Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare, respectiv  peste 20 de ambulanțe și echipaje de descarcerare.

AGIFER – Agenția de Investigare Feroviară Română a demarat o anchetă pentru a stabili cauza exactă a accidentului. La fața locului au fost trimise de la ISU Teleorman – 7 ambulanţe SMURD, 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanţe SAJ, de la ISU Olt – 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanţe SMURD, iar de la ISU Dolj – 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple,  1 autospecială de descarcerare grea, 3 ambulanţe SMURD. Au fost alertate, de asemenea, și autoritățile din județele din jur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: