Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre dieta Dukan. Chiar poți slăbi 20 de kilograme în 3 săptămâni?

Adevărul despre dieta Dukan. Chiar poți slăbi 20 de kilograme în 3 săptămâni?

Dieta Dukan este una dintre cele mai utilizate atunci când vine vorba de slăbit. A fost urmată chiar și de star-uri internaționale precum: Jennifer Lopez, Gisele Bundchen sau actrita din Gossip Girls, Jessica Szohr. Chiar și ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a reușit să piardă din kilograme datorită acestui regim.

Adevărul despre dieta Dukan. Chiar poți slăbi 20 de kilograme în 3 săptămâni?

Dieta Dukan include 72 de alimente pe care le poți consuma. Specialiștii recomandă să le prepari la cuptor, pentru a evita grăsimile. De asemenea, dieta Dukan se bazează pe consumul de proteine și nutrienți, evitând carbohidrații. Desigur, pentru un rezultat eficient specialiștii recomandă și sportul.

Dieta Dukan a devenit cunoscută în întreaga lume în anii 2000. Atunci, un doctor nutriționist francez, Pierre Dukan, a publicat o carte despre aceasta, deși el a încercat să o promoveze timp de 30 de ani. Concret, dieta Dukan îți permite să consumi orice aliment dorești, cu excepția carbohidraților. Totul se mănâncă în cantități constante.

„Dieta Dukan în lumea medicală nu există. Este un regim care combină unele principii după care funcţionează alte diete. „Dukan“ pune accent pe stimularea metabolismului de către proteine,însă nu există în natură alimente care să aibă numai proteine. Dacă primele faze se lungesc prea mult,apar garantat carenţe mineralo-vitaminice”, a spus nutriționistul român Corina Zugravu.

Cele patru etape ale dietei Dukan

Etapa de atac– timp de 9 zile se mănâncă numai proteine: carnea, laptele și produsele lactate, brânzeturile, ciupercile, fasolea, ouăle, mazăre și linte.

Etapa de croazieră-timp de 5 zile. Pe lângă proteine, sunt permise și legume precum: morcovul, porumbul, cartofii și orezuul.

Etapa de consolidare-timp de 10 zile, se introduc pe lângă proteine și fructe și cereale, dar și trei felii de pâine pe zi.

Etapa de menținere și stabilizare – se pot consuma dulciuri și făinoase, însă nu mai mult de o porție pe săptămână.

Potrivit studiilor, încă din prima săptămână, datorită dietei Dukan scapi de 5 kilograme, ulterior de 1-2 kilograme până la greutatea țintă. Nu au fost specialiști care să conteste eficiența dietei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: