Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » ADIO, bagaje în avion! Vei călători cu hainele de pe tine şi cu ce bani ai în buzunar

ADIO, bagaje în avion! Vei călători cu hainele de pe tine şi cu ce bani ai în buzunar

Misterul locurilor nerezervate din avion! De fapt, sunt cele mai sigure în caz de prăbușire

O companie aeriană a luat o decizie ce i-a uluit pe toţi clienţii săi. Pentru a face economie la combustibil, deci pentru a tăia din cheltuieli, respectiva firmă de transport aerian le transmite turiştilor că vor călători fără bagaje. Nici de mână, nici la cală.

Pasagerii care optează pentru aşa ceva pot rezerva un set de haine – ce acoperă diferite stiluri vestimentare şi anotimpuri – şi să îl primească la hotel, la sosire. La sfârşitul sejurului, hainele sunt returnate pentru a fi spălate şi reintroduse în sistem

Proiectul se numeşte „Any Wear, Anywhere”

Denumit cu un joc de cuvinte în engleză „Any Wear, Anywhere” (Orice haină, oriunde), promovat de Japan Airlines, serviciul este valabil până la sfârşitul lunii august 2024, iar Japan Airlines spune că ar putea reduce emisiile de carbon prin reducerea greutăţii transportate de avioanele sale.

În acest proiect ce se va află în testare, se estimează că 10 kilograme bagaje scutite echivalează cu 7,5 kilograme mai puţine emisii – echivalentul funcţionării unui uscător de păr, 10 minute pe zi, timp de 78 de zile.

„Îmi place să călătoresc şi am fost în multe ţări străine, dar întotdeauna mi-a fost incomod să târăsc după mine bagajele sau să spăl rufele în străinătate”, spune Miho Moriya, care a venit cu ideea şi gestionează Any Wear, Anywhere pentru Sumitomo, compania japoneză care se ocupă de rezervări, livrări şi spălarea hainelor.

Se găsesc haine pe toate gusturile

Cum îşi vor alege călătorii hainele? Utilizatorii serviciului se conectează la site-ul web şi aleg din câteva opţiuni – haine pentru femei sau bărbaţi; pentru ce sezon sunt; stil elegant sau casual; numărul de bluze şi de pantaloni; şi datele de ridicare şi de returnare.

Selecţiile îi vor aştepta la hotel, la preţuri care variază între 34 şi 48 de dolari pentru întreaga perioadă de închiriere.

Toate articolele de îmbrăcăminte sunt fie second-hand, fie provin din stocul excedentar al companiei, deşi utilizatorii nu pot vedea aceste informaţii despre selecţia lor.

Reducerea greutăţii este o modalitate dovedită de economisire a combustibilului şi de reducere a emisiilor, iar producătorii de aeronave şi companiile aeriene au luat-o în considerare de mult timp, de exemplu, prin proiectarea unor scaune mai uşoare pentru pasageri sau prin înlocuirea revistelor grele de hârtie cu tablete.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: