Redactia.ro
Home » Știri » Aeroportul Băneasa se redeschide după 7 ani

Aeroportul Băneasa se redeschide după 7 ani

GALERIE FOTO (5) aeroportul băneasa

Aeroportul Băneasa va fi redeschis după 7 ani, terminalul fiind deja consolidat la exterior. De asemenea, în interior lucrările vor începe în curând.

Două luni va dura proiectarea, iar reamenajarea ar trebui să fie gata până în vara anului viitor. De lucrări se va ocupa asocierea SC Bog Art SRL (lider de asociere) – SC UTI Grup SA (asociat), singura care a depus ofertă în cadrul licitației organizate de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

 

Trebuie să fie gata pentru Euro 2020

Aeroportul Băneasa nu a mai operat curse de linie de circa 7 ani, şi urmează a fi redeschis, pentru a prelua traficul eferent Euro 2020.

Pasager mort pe Aeroportul Internațional Otopeni

Directorul Companiei Naţionale de Administrare Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Alexandru George Ivan a semnat luni, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, contractul de „Reabilitare şi refuncţionalizare a interioarelor clădirii”, în valoare de peste 55,5 milioane de lei.

„Înaintăm aceste proiecte pentru ca Aeroportul Băneasa să fie complet funcţional în primăvara anului următor”, a declarat directorul CNAB, Alexandru Ivan.

„Aşa cum v-am obişnuit, voi fi prezent şi aici pentru supravegherea lucrărilor”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

sursa foto: g4media.ro

Reprezentanții companiei aeroportuare susţin că aeroportul se va ridica la cele mai înalte standarde tehnologice după modernizare şi va fi asigura tranzitul pentru 350 de mii de călători, scrie antena3.ro.

Aeroportul Aurel Vlaicu a fost închis pentru zborurile comerciale în 2012. De atunci aici aterizează doar aeronavele private, cele de intervenţie şi cele care au nevoie de reparaţii în Atelierele Romaero.

Ce capacitatea va avea aeroportul

Capacitatea acestuia va crește la 330 de pasageri pe oră, de la doar 30 de în prezent. 350 de mii de călători pe an vor trece pe Aeroportul Baneasa. Din 2012, Aeroportul Aurel Vlaicu a fost închis pentru zborurile comerciale. De atunci aici aterizează doar aeronavele private, cele de intervenție și cele care au nevoie de reparații, efectuate la Atelierele Romaero.

Reprezentanții companiei aeroportuare susțin că aeroportul se va ridica la cele mai înalte standarde tehnologice după modernizare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: