Redactia.ro
Home » Stil de viață » Afacerea de succes a unui buzoian, pornită de la o legendă locală. Îi bagă în conturi mii de euro lunar

Afacerea de succes a unui buzoian, pornită de la o legendă locală. Îi bagă în conturi mii de euro lunar

GALERIE FOTO (3) Afacere de succes

Un buzoian din Topliceni a ajuns să aibă o afacere de mii de euro de la idea nepoților. Ferma pe care are afacerea este un deal cu o legendă de mii de ani. Norocul și spiritul antreprenor l-au ajutat să aibă o afacere importantă.

Cum a pornit afacerea buzoianului

În urmă cu șase ani a început povestea familiei Panaete. Fără să aibă vreun petec de pământ sau banii necesari pentru a investi familia din Topliceni a reușit să lanseze o afaere ce le aduce venituri de mii de euro. Totul a plecat de la propunerea nepoților de a dezvolta un business cu fructe și legume ecologice.

„Am pornit practic de la nimic. Ideea a aparținut nepoților mei, care au venit cu propunerea de a face o afacere în domeniul agriculturii cu condiția ca totul să fie ecologic. La început, am fost reticent pentru că nu știam nimic despre agricultura ecologică. Cu ce costuri, cu ce sacrificii se face. Dar acum, după șapte ani, dacă ar veni cineva să-mi spună să fac convențional, categoric nu aș face. În primul rând pentru sănătatea mea, a familiei, a celor din jur și a celor care vor să consume fructe și legume sănătoase. Acesta este trendul: să hrănim sănătos”, a spus Vasile Panaete.

Care este legenda fermei din deal

De la idee până la afacerea e mii de euro a fost doar un pas. Familia din Buzău a cumpărat câteva hectare de pământ și s-au apucat de plantat. Dealul pe care se află afacerea este încărcată de legende, care se pare că le-au purtat noroc.

“Legenda spune că, pe vremea când județul Slam Râmnic era domnit de boieri, exista acolo un deal roditor rămas în zestre Sofiei de la mama sa. Fiica dintâi a unuia dintre cei mai bogați moșieri, Sofia și-a ales un tânăr muncitor pe placul inimii sale, ce lucra pământurile tatălui ei. Însă, cum nu de puține ori se întâmpla, cu toată truda tânărului, acesta nu izbuti să fie pe plac bătrânului moșier, ce promisese mâna Sofiei în dar unui vecin înstărit.

Plin de mânie la auzul veștii căsătoriei, moșierul alese să îi izgonească pe amândoi, iar Dealul, primit în zestre de la mama sa, era acum tot ce le rămăsese, odată plecați din casa părintească. Acolo pe deal, cei doi au construit o căsuță mică de chirpici, iar Sofia a dat naștere la 3 copii balai, cu obrajii rumeni și ochii mari, răbdători. Și cum pământul îi răsplătește pe cei ce-l muncesc, legenda Dealului Sofiei povestește cum întreaga familie a trăit toată viața hrănindu-se cu roadele sale, și fără trebuință de multe”.

Deși anul 2020 a fost unul greu și pentru buzoian nu renunță, are multe planuri de viitor. Reușita de până acum îi dă încredere buzoianului. Vrea să dezvolte partea de vânzări online și, în plus, lucrează la o hală unde să producă sucuri și fructe uscate, dar și un spațiu pentru sortare, ambalare şi depozitare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: