Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Afișul viral care stârnește amuzament în mediul online. Cum dorește locatarul unui bloc să-i pună pe fugă pe colindători: „Dacă aveți nevoie de noi…”

Afișul viral care stârnește amuzament în mediul online. Cum dorește locatarul unui bloc să-i pună pe fugă pe colindători: „Dacă aveți nevoie de noi…”

Afișul amuzant care pune colindătorii pe fugă.

Perioada colindelor în România este strâns legată de sărbătorile de iarnă, în special de Crăciun. Această tradiție are origini adânc înrădăcinate în cultura românească și este o expresie a bucuriei, generozității și solidarității comunității în timpul sărbătorilor de iarnă. Luna decembrie fiind luna cadourilor, a colindelor și a faptelor bune pentru oamenii de pe întreaga planetă.

Colindatul începe în general în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, și continuă până în prima săptămână a noului an. Grupuri de colindători, formate adesea din copii sau tineri, merg din casă în casă pentru a colinda și a aduce urări de bine pentru membrii comunității. Această tradiție are multiple aspecte, de la păstrarea obiceiurilor vechi la adaptarea lor la schimbările moderne.

Copii interpretează colinde tradiționale și oferă urări pentru sănătate, prosperitate și bucurie. Aceștia sunt adesea întâmpinați cu căldură și li se oferă colaci, nuci, fructe sau chiar bani în semn de apreciere. Unele regiuni din România au colinde specifice și dansuri tradiționale asociate cu această perioadă festivă.

Cum dorește locatarul unui bloc să-i pună pe fugă pe colindători

Iată că această tradiție nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Grupurile de colindători care merg din casa în casă sau din ușă în ușă se lovesc astfel și de refuzuri și uși închise, însă bucuria lor nu este stricată de aceste lucruri.

O familie din Bragadiru, oraș situat lângă București, a decis să nu deschidă ușa colindătorilor sub nicio formă, dar să nu fie nici deranjată de zgomote și bocănituri în ușă. Oamenii au lipit un afiș amuzant cu un scop informativ pentru colindători în această perioadă: „Vă rugăm nu bateți la ușă! Dacă aveți nevoie de noi, doar prin telefon. 07########. Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Astfel au decis să se protejeze de cetele de colindători și de „deranjul” la care ar fi supuși. Imaginea a stârnit valvă în mediul online, internauții având păreri pro sau contra deciziei luată de această familie.

Perioada colindelor în România este un moment special, plin de tradiții autentice și de bucurie, aducând oamenii împreună pentru a celebra spiritul sărbătorilor de iarnă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: