Redactia.ro
Home » Știri » Aglomerație la sfințirea unei biserici. Regulile de distanțare au fost ignorate

Aglomerație la sfințirea unei biserici. Regulile de distanțare au fost ignorate

Cu toate că sunt restricții, iar numărul infectărilor cu Covid-19 este tot mai mare, peste trei sute de credincioși s-au îngrămădit, duminică, la sfințirea unei biserici din Galați. Oamenii legii au încercat în zadar să le distanțeze, enoriașii le-au ascultat.

Aglomerație la sfințirea unei biserici din Galați

A fost aglomerație la sfințirea unei biserici din Galați. Oamenii nu au respectat distanțarea socială și s-au îngrămădit să pătrundă în interiorul bisericii, dar…și la pachete. Polițiștii și jandarmii au blocat traficul în zonă și s-au străduit să îi țină pe enoriași la distanță unii de alții, informează stirileprotv.ro

Oamenii s-au îngrămădit și la pachete

Jandarmii au încercat să-i roage pe oameni să păstreze distanța, dar în zadar. De mână cu copii, oamenii s-au îngrămădit pentru a primi pachetele pe care biserica le-a pregătit.

Aglomerație și la intrarea în altar

În altar, atunci când are loc sfințirea bisericii, femeile pot intra pentru prima și ultima oară. De regulă, aici au voie doar bărbații. Și cum ocazia rar se ivește, femeile au putut păși în altar aglomerația fiind destul de mare și în această parte a lăcașului sfânt.

Dialog reporter-oameni

Femeie: „Ca să intre o femeie prin Sfântul Altar înseamnă că-și mai liniștește sufletul. Considerăm că orice boală, poate să fie un cancer și de ficat, un cancer de cap, bolnav omul, nu se moare doar de COVID. COVID-ul ăsta considerăm că este ceva care nu este la locul lui.”

Problema cea mare, au spus enoriașii, a fost că nu au putut auzi slujba. Biserica nu a pus la dispoziție o stație de amplificare a sunetului, așa că oamenii au ales să se înghesuie la ușa lăcașului.

Reporter„Nu v-a speriat lumea asta multă?”

Femeie: „Nu m-a speriat! Îmi pare rău că n-a fost stație, ca să auzim mai bine, că puteam păstra distanța dacă era era stație, da așa cum să nu ne îngrămădim.

Reporter„Preoții au măști?”

Femeie: „N-am văzut, n-am văzut.”

Femeie: „Toată lumea a respectat ordinea exact cum spune la televizor. Poliția ne-a…asta a fost, toată lumea a respectat, arhiereii s-au conformat, toată lumea, a fost foarte bine.”

Reporter: „Preoții purtau masca?

Femeie„N-au avut mască! Nici nu pot să poarte masca, vă spun, în Sfântul Altar nu se poartă masca. Toți sunt testați.”

Pentru preoți, regula pe care ar trebui să o respectăm toți ar însemna o încălcare a dogmelor creștine.

Dionisie Gălățeanu, episcop„Dumnezeu l-a lăsat pe om cugetător și liber. Fiecare își manifestă credința după cum simte cu inima. Așa că n-am putut nici noi, nici autoritățile să blocăm ceea ce oamenii simt.”

Reporter„Ați purtat mască la slujbă?”

Episcop„Noi acolo nu putem în fața Sfântului Potir să fim cu masca, dar creștinii, după cum ați văzut, s-au conformat.”

25 de jandarmi și polițiști au intervenit la fața locului.

Gabriel-Ioan Avrămescu, prefect Galați„Am avut dispozitive ale Jandarmeriei și Poliției Române, oamenii au venit în dinamică, după cum vedeți. La un moment dat s-a blocat strada. M-au anunțat, de asta am și venit, văd că s-a soluționat și problema asta.”

Gabriela Costin, Poliția Galați„Întrucât s-a constatat că spațiul în care avea loc evenimentul nu era suficient de mare pentru a asigura distanțarea fizică, Poliția a luat decizia blocării circulației rutiere pe un tronson de 150 de metri de stradă în fața lăcașului de cult, tocmai pentru a asigura acest spațiu.”

Zece enoriași au fost amendați pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei.

http://

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: