Redactia.ro
Home » Știri » Ai fost prins fără mască ? Iată cum stabilesc polițiștii amenda maximă și cine scapă doar cu avertisment

Ai fost prins fără mască ? Iată cum stabilesc polițiștii amenda maximă și cine scapă doar cu avertisment

GALERIE FOTO (2)

Este pentru a doua lună consecutiv când România se va afla în stare de alertă.
România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență.

După situația din Craiova în care un polițist local a fost amendat cu 500 de lei pentru că a intrat într-un magazin fără mască, întâlnim din nou cazuri izolate asemănătoare .

Cu siguranță vă întrebați cui ne putem adresa în cazul în care o persoană nu poartă mască și nu respecta regulile de distanțare socială ?Potrivit legii nr. 55/2020, cei care nu poartă mască în spații închise pot primi o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.
Polițistul apreciază dacă aplică minimul sau maximul sancțiunii în funcție de comportamentul cetățenilor.

„Dacă omul vine și spune: „am greșit, nu mai fac, e pentru prima oara”, înseamnă circumstanțe atenuante”, spune Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Polițiștilor.

Diferența între minim și maxim este mare, însă agenții vor aprecia sancțiunea în funcție de comportamentul nostru.
Întrebarea multor romani este : „Oare cui mă pot adresa dacă un polițist nu poartă mască ?

Serviciul de Telecomunicații Speciale, în calitate de administrator al Serviciului de urgență, face apel la cetățeni să sune la pentru a solicita informații despre noul coronavirus să apeleze linia TELVERDE – 0800.800.358 (0800.800.FLU).

„Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei”, se arată într-o informarea a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Este esențial sa ne protejam pe noi și cei din jurul nostru. #poartamască

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: