Redactia.ro
Home » Știri » AJUTOARE DE CĂLDURĂ 2019. Cum să primeşti ajutorul de la Primărie

AJUTOARE DE CĂLDURĂ 2019. Cum să primeşti ajutorul de la Primărie

căldură

AJUTOARE DE CĂLDURĂ 2019. Ajutorul lunar pentru încălzire poate fi cerut până la data de 15 octombrie. Acest tip de ajutor este dat persoanelor cu venituri mici care au nevoie de acoperirea integrală sau parțială a costurilor pe care le au cu asigurarea căldurii acasă în timpul sezonului rece.

AJUTOARE DE CĂLDURĂ 2019. Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, în perioada noiembrie 2019 – martie 2020, pe bază de cerere însoțită de actele doveditoare privind componența familiei şi veniturile acesteia.

Acesta este acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011, se cere anual la primăria localității, fie personal, fie prin intermediul asociației de proprietari a blocului, potrivit avocatnet.ro.

Cine îl poate solicita

AJUTOARE DE CĂLDURĂ 2019. Veniturile celor care pot beneficia de ajutor trebuie să fie sub anumite niveluri. Astfel, în cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei. Cuantumul acoperit de autorități din costul de încălzire scade sau crește în funcție de venitul net mediu lunar.

RADET București anunță când va da drumul la căldură

În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 750 de lei.

Până când se depun cererile

AJUTOARE DE CĂLDURĂ 2019. Deși cererile pentru ajutor trebuie depuse până pe 15 octombrie, ordonanța prevede că acestea pot fi depuse și ulterior. Însă în aceste cazuri ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase la momentul depunerii cererii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: