Redactia.ro
Home » Știri » Ajutor de la stat în valoare de 750 de lei. Cine sunt românii care pot beneficia de banii de la Guvern

Ajutor de la stat în valoare de 750 de lei. Cine sunt românii care pot beneficia de banii de la Guvern

Se dau 750 de lei de la stat. Anunțul a fost făcut!

În 2024, românii cu venituri mici au posibilitatea de a primi un ajutor de până la 750 de lei din partea statului, bani ce pot fi utilizați pentru achiziționarea și montarea de repartitoare de căldură în apartamentele din blocuri. Această inițiativă face parte dintr-un proiect legislativ ce a fost votat favorabil în Senat și propune acordarea unui sprijin temporar pentru compensarea costurilor asociate cu achiziția și montarea unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

Ajutor de la stat în valoare de 750 de lei

Proiectul specifică că această măsură se adresează categoriilor de persoane vulnerabile și se referă la compensarea costului asociat cu achiziția și montarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică. Astfel, cetățenii vulnerabili pot primi un sprijin financiar de cel mult 750 de lei în 2024, bani ce pot fi folosiți exclusiv pentru achiziționarea și instalarea de repartitoare de căldură. Acești bani vor fi alocați doar după ce o firmă autorizată efectuează montarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică, inclusiv a robinetelor pentru reglarea consumului de energie termică, iar beneficiarii prezintă procesul-verbal de montare și factura emisă de montator. Ajutorul poate fi utilizat până la data de 27 decembrie 2024.

Cine sunt românii care pot beneficia de banii de la Guvern

Persoanele și familiile considerate vulnerabile sunt cele cu un venit pe membru de familie sub 2.000 de lei, în care se încadrează și condiții de vârstă corelate cu capacitatea de muncă, având o limită de vârstă stabilită la 60 de ani.

„Bugetul măsurii pentru acordarea sprijinului necesar populației vulnerabile pentru compensarea costului aferent achiziției și montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică acordată prin intermediul cardurilor de energie ar urma să fie de 375.000 mii lei (375 de milioane – n.r.)”, se arată într-un comunicat lansat de Ministerul Energiei.

Bugetul alocat pentru această măsură, conform Ministerului Energiei, este de 375 de milioane de lei. În plus, proiectul de lege propune și amânarea termenului actual pentru montarea sistemelor de măsurare pentru individualizarea consumurilor de energie în locuințele racordate la sistemul centralizat, această amânare fiind valabilă până la 31 decembrie 2024.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: